Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.884
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.884
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Polygon’un zkEVM’i Blockchain Sequencer Sorunları Nedeniyle Kesinti Yaşıyor

Polygon, MATIC, Hard Fork, Ağ Yükseltmesi, Binance

Polygon zkEVM, blok zinciri sıralayıcısındaki sorunlar nedeniyle şu anda kapalı durumda ve kripto topluluğunda spekülasyonlara neden oluyor. Polygon, kullanıcılarına sorunu aktif olarak ele aldığına dair güvence veriyor.

Ethereum için bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olan Polygon, sıfır bilgi Ethereum Sanal Makinesinin (zkEVM) blok zinciri sıralayıcısındaki bir sorun nedeniyle kesinti yaşadığını duyurdu. Polygon, bu sorunun zkEVM’ye özgü olduğunu ve Polygon zincir geliştirme kiti (CDK) kullanılarak dağıtılan diğer zincirleri etkilemediğini açıkladı.

Polygon’a göre, işlemlerin Ethereum’un ana ağındaki Polygon zkEVM akıllı sözleşmesine aktarılmadan önce gruplar halinde düzenlenmesi ve birleştirilmesinden sorumlu olan blok zinciri sıralayıcı, sorunun kaynağıdır.

Polygon sorunu tamamen çözmek için çalışıyor ve sorun çözüldükten sonra ayrıntılı bir post-mortem açıklama yayınlamayı planlıyor.

X gibi sosyal medya platformlarındaki bazı kullanıcılar, uzun ağ kesintisi süresiyle ilgili tartışma eksikliğini sorguluyor. Bu olay, Solana ağının sadece bir ay önce yaşadığı önemli bir kesintiyi takip ediyor.

Mart 2023’te Polygon, geliştiricilerin akıllı sözleşmeleri daha fazla kesinlik ve daha düşük maliyetlerle dağıtmalarını sağlamak için ana ağ beta sürümünde zkEVM’yi başlattı. Açık kaynaklı zkEVM, işlem gruplama yoluyla merkezi olmayan uygulamaları ölçeklendirmeyi ve daha yüksek performans sunmayı amaçlamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version