Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.000
% 3.42
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.000
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Moody’s Stablecoinleri İnceliyor

Moody's

Kredi derecelendirme şirketi Moody’s  20 stablecoin’i  inceleyecek. Oluşturulması planlanan sistem ile dijital varlıklara belirli puanlar verilmesi planlanmakta.

Stablecoinler geleneksel finans çevrelerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Henüz geçtiğimiz günlerde Ödeme devi Visa CEO’su Al Kelly,  şirketin gelecekteki Stablecoin planlarından bahsetmişti. 

Bloomberg’in yaptığı habere göre, kredi derecelendirme şirketi Moody’s’in stabilcoinler için 20 dijital varlığa kadar analiz içeren bir puanlama sistemi geliştirdiği iddia ediliyor.

Henüz geliştirmenin ilk aşamalarında olduğu anlaşılan sistem, resmi bir kredi notu olarak kabul edilmese de, stabilcoin rezervlerinin tasdiklerinin kalitesini değerlendirecek ve derecelendirecek. Sistem ile bir şirketin iddialarının doğruluğu ve stablecoinlerin rezerv tarafından sabitliğinin korunup korunmadığını onaylayacak.

Stablecoin rezervleri, ayı piyasası ve kripto firmalarının 2022’deki çöküşünün bir sonucu olarak son aylarda daha fazla inceleme altına alındı. Mayıs ayında Terra ekosistemi, algoritmik stabilcoin’i TerraUSD’nin (UST) dolar sabitini kaybederek yaklaşık 0,30 $’a düşmesiyle çöktü.

Moody’s halka açık şirketlere kredi notu vermekte ve kredi riskine ilişkin analizleri oranları aracılığıyla sunmaktadır. Ajans 19 Ocak’ta Coinbase hakkında bir not yayınlayarak kripto borsasının kredi notunu düşürdü.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir