Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.728
% 5.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.728
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SEC, Bitcoin ETF Talebini Redetti

Bitcoin ETF

SEC, ARK Investments ve 21Shares tarafından sunulan ortak Bitcoin ETF teklifini ikinci kez reddetti.

SEC yaptığı açıklamada, ARK Investments ve 21Shares tarafından sunulan ortak Bitcoin ETF’sinin Cboe BZX’te listelenmesi teklifini bir kez daha reddetti.

Önerilen ETF’nin amacı yatırımcıların yasal borsa sınırları içinde Bitcoin’in fiyatından faydalanmalarını sağlamaktı. Şayet ETF onaylansaydı, ARK Investments ve 21Shares tarafından ortaklaşa yönetilecekti

Cboe BZX Borsası ilk olarak Haziran 2021’de ETF’yi listelemek istemişti. İlk başvurunun 2022’de reddedilmesinin ardından, fonu onaylatmak amacıyla yeni argümanlar sunarak bir kez daha başvurdu.

Cboe BZX Equities ikinci başvurusunda, fiyatların manipüle edilmesini önleyebilecek anlaşmalara sahip olduğunu savundu.

Başvuruda ayrıca, çoğu döviz ve emtia spot piyasasının düzenlenmemiş olduğu, ancak bunun başvurunun reddedilmesine gerek olmayacağını belirtti.

SEC verdiği yanıtta bu argümanları reddetti. Red sebebinin ise Cboe BZX Equities borsasının anlaşmalarının spot Bitcoin için geçerli olmadığını söyledi.

SEC ayrıca, bir gözetim paylaşım anlaşmasına sahip olmanın her zaman gerekli olmadığını, belirtti. SEC şu ana kadar herhangi bir spot Bitcoin ETF’sinin herhangi bir borsada listelenmesine onay vermedi.

Grayscale Investment Trust, Bitcoin Trust’ını spot bir Bitcoin ETF ‘sine dönüştürmek istiyor ve SEC’e teklifini reddettiği için dava açtı. Grayscale davası için Mart 2023’te sözlü argümanların dinlenmesi planlanıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir