Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.799
% 1.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.799
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

2,5 Milyar Dolarında Bitcoin Bulunduran İşçi Suçlu Bulundu!

Yetkililerin elinde 2,5 milyar dolar değerinde Bitcoin bulmasının ardından, Birleşik Krallık’ta büyük dolandırıcılık davalarına bakan özel bir mahkemede bir otel çalışanı kara para aklamaktan suçlu bulundu. BBC’nin yakın tarihli bir haberine göre Jian Wen, Southwark Kraliyet Mahkemesi tarafından “milyonlarca sterlinlik ev ve mücevher” satın almak için Bitcoin aracılığıyla kara para aklamaktan suçlu bulundu. Soruşturma kapsamında 48 elektronik cihaz ve birçoğu Mandarin dilinden çevrilmiş binlerce dijital dosya incelendi.

Yetkililer, Wen’in yaşam tarzındaki önemli değişiklik nedeniyle şüphelenmeye başladı. Wen, 2017 yılında bir Çin restoranının üst katındaki dairede yaşarken, Kuzey Londra’da altı yatak odalı bir evi aylık yaklaşık 21.420 dolara kiralamaya başladı. Londra’da 30 milyon dolarlık bir malikane satın alma girişimi, müfettişler için kırmızı bayrakları daha da yükseltti.

Bitcoin madenciliğinden milyonlar kazandığını iddia etmesine rağmen Wen, Londra’da birkaç pahalı ev satın almaya çalışırken kara para aklama kontrollerini geçmekte zorluklarla karşılaştı. Birleşik Krallık polisi el koyma işlemini “Birleşik Krallık’ta türünün en büyüğü” olarak nitelendirdi. Wen, “kara para aklama düzenlemesine girmek ya da bu düzenlemeyle ilgilenmek” suçundan mahkum edildi ve 10 Mayıs’ta hüküm giymesi planlanıyor.

Başsavcı Andrew Penhale, dijital varlıkların organize suçlular tarafından varlıklarını gizlemek ve transfer etmek için giderek daha fazla kullanıldığını vurguladı. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın yakın tarihli bir raporu, kripto para birimlerinin kara para aklama için popüler bir seçim olduğu fikriyle çelişiyor ve anonimliği ve istikrarı nedeniyle nakit paranın tercih edilen seçenek olduğunu vurguluyor.

Nasdaq’ın “Küresel Mali Suç Raporu” da Bitcoin ya da kriptodan bahsetmiyor, bunun yerine geçen yılın mali suç verilerine odaklanıyor. Raporda, 2023 yılında küresel finans sistemi üzerinden yaklaşık 3,1 trilyon dolarlık yasadışı fon akışı olduğu tahmin ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version