Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.282
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.282
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BlackRock Tokenizasyona Destek Vermeye Devam Ediyor

Dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock, tokenizasyon alanındaki yatırımlarını sürdürüyor. Son olarak, bu alanda iş birliği yaptığı Securitize firmasına önemli bir yatırım yaptı. Bu yatırım ve beraberinde gelen yönetim kurulu katılımı, BlackRock’un tokenizasyona olan güçlü inancını ve bu alandaki liderlik hedefini açıkça ortaya koyuyor.

Securitize 47 Milyon Dolar Yatırım Aldı, BlackRock En Büyük Pay Sahibi

BlackRock’un mart ayında duyurduğu BUIDL fonunda birlikte çalıştığı Securitize, 47 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Bu yatırım turunda en büyük pay sahibi BlackRock oldu. BlackRock’un dışında Hamilton Lane, ParaFi Capital ve TradeWeb Markets gibi yatırım firmaları da yatırım turuna katıldı.

Yatırımın ardından BlackRock‘un Küresel Stratejik Ekosistem Ortaklıkları bölümü yöneticisi Joseph Chalom, Securitize yönetim kuruluna dahil oldu. Chalom, yatırımla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BlackRock olarak, tokenizasyonun sermaye piyasaları altyapısında köklü değişiklikler yaratacağına inanıyoruz. Dijital varlık stratejimizde Securitize yatırımımız önemli bir rol oynuyor. Bu yatırım sayesinde BlackRock müşterilerinin taleplerini gelecekte daha iyi karşılayabileceğiz.”

“Büyük Şirketler Kendi Fonlarını Blok Zinciri Üzerinde Çıkaracaklar”

Securitize’in kurucu ortağı ve CEO’su Carlos Domingo da finansal dünyanın yeniden şekillenmeye başladığını belirterek şunları söyledi:

“Bu anlaşma, ortaklarımızla olan güçlü bağımızı bir kez daha gösteriyor. Bu bağ ile birlikte finans dünyasının yeniden şekillendirilmesinde önemli bir rol oynamak istiyoruz. Tokenizasyon ve gerçek dünya varlıkları alanındaki liderliğimizle finansal varlıkların regüle şekilde dijitalleşmesi ve bunun blok zinciri teknolojisiyle yapılması konusunda kararlıyız. Tüm büyük varlık yöneticilerinin bir gün blok zinciri üzerinde kendi fonlarını çıkaracağı zamanı heyecanla bekliyoruz.”

ABD Hazine tahvillerine, yeniden alım anlaşmalarına ve nakit paraya yatırım yapan BUIDL fonu, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışıyor. BlackRock CEO’su Larry Fink de yakın zamanda katıldığı bir programda geleceğin dünyasının tokenizasyonda olduğunu ve Bitcoin spot ETF adımlarının da bu doğrultuda atıldığını ifade etmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir