Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.973
% 1.87
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.973
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ülkeler Yaptırımlardan Kaçmak İçin Nasıl Tether Kullanıyor?

Tether

Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin ABD yaptırımlarından kaçınmak için Tether’in stablecoin’ini kullanacağından korkan bazı senatörler, endişelerini çeşitli departmanlara yazdı.

Wall Street Journal (WSJ), resmi belgelerin Senatör Roger Marshall ve Elizabeth Warren’ın Biden yönetiminden Tether stablecoin’in Kuzey Kore, İran ve Rusya tarafından potansiyel kullanımına açıklık getirmesini istediğini gösterdiğini söylüyor.

Gazeteye göre Rus işletmeler, ABD doları tarafından desteklenen stabilcoin Tether’i, yurt dışından drone parçaları ve diğer bazı ekipmanları satın almak için kullanıyorlardı ve bu da yaptırımları aşmalarını sağlıyordu.

Senatörler, Savunma Bakanlığı ve Joe Biden yönetiminin bu yeni ifşaat ışığında Hazine Bakanlığı’nın ek yetki talebini destekleyip desteklemediğini bilmek istiyorlardı.

Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun dediği gibi, Kuzey Kore, Hamas ve Rus askeri-endüstriyel kompleksi Nisan ayında aktif olarak kripto para kullandığından Kongre yeni yetkiler vermek zorunda kaldı.

Tether, ABD makamlarıyla işbirliği ve gerekirse yaptırımlardan kaçınmak için stablecoin kullanan işletmelerin cüzdanlarını dondurma isteği konusunda her zaman açık olmuştur.

Nisan ayının sonunda, Tether temsilcileri OFAC yaptırımlı adresleri yasaklamayı taahhüt etti. Medya, Venezuela devlet petrol şirketinin ABD yaptırımlarından kaçmak için stablecoini kullandığını bildirdikten sonra haberi açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir