Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$70.902
% 5.95
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.902
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Consensys, Ethereum Soruşturması Üzerine SEC’e Dava Açtı

Ethereum

Ethereum (ETH) bir yıldır SEC tarafından soruşturma altında. SEC, 2023 yılından bu yana Ethereum’u potansiyel bir menkul kıymet olarak araştırıyor.

Geçtiğimiz hafta, bir yazılım geliştiricisi olan Consensys, Ethereum’u medyaya taşıyan SEC’e dava açtı. SEC’in kendilerine yönelik davranışlarına kızgınlar ancak soruşturma 2023’ün başlarında başlamıştı.

SEC’in İcra Bölümü direktörü Gurbir Grewal, Mart 2023’te Ethereum hakkında ticaret soruşturmasına yeşil ışık yaktıktan sonra her şey dağıldı, mahkeme celpleri ve tanıklıklarla yola devam etmek zorunda kaldılar.

Bir Kongre duruşması sırasında, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Ethereum’un bir emtia mı yoksa bir menkul kıymet mi olduğunu yanıtlamaktan kaçındı. SEC, Ethereum’u bir menkul kıymet olarak incelemeye çoktan başlamıştı ancak bunu söylemiyorlardı.

Consensys’in yasal argümanı iki temel düğüm içermekte: İlk olarak, Ethereum’un güvenlik statüsünü reddederek SEC tarafından yapılan soruşturmanın yersiz olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca SEC’in, bir broker-bayi ilişkisini ortaya çıkarmayı amaçlayan MetaMask ürününü cezalandırdığına dikkat çekiyorlar. SEC tarafından kendilerine bir Wells uyarısı gönderdi ve “Peşinizden gelebiliriz” dedi. Ethereum ise bu Wells dramasının bir parçası değil.

Yine de 2018’de SEC gidişatı değiştirdi. Eski CFO Bill Hinman, Bitcoin’e benzer şekilde ETH’nin bir menkul kıymet olmadığını belirtti. Bugün itibariyle SEC, ETH’nin birleştirme güncellemesinin onu güvenlik kategorisine sokup sokmayacağını düşünüyor gibi görünüyor.

ETH’nin geçmişi de bu yasal anlaşmazlığın bir parçası. Şu anda Consensys hakkında sorgulanan şey, ETH’nin hisse kanıtı güncellemeleri ve satın alma ve satışları içeren operasyonları. SEC’e göre menkul kıymet satışları, ETH’nin 2018’deki birleşmesinden önce gerçekleşti.

Consensys’un savaştığı şey SEC’in ETH’ye müdahale etmesini engellemek. SEC Wells’in bir MetaMask cüzdan baskısı hakkında uyarıda bulunmasının ardından, yasal karşı saldırılarına başladılar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir