Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.408
% 3.20
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.408
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance CEO’su Forbes’un İddialarına Yanıt Verdi

Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao, Forbes tarafından borsa ve son zamanlarda fonların “karıştırılması” hakkında yayınlanan bir ‘FUD’ makalesine yanıt olarak Twitter’a yazdı.

 Forbes,  kripto para borsası Binance tarafından  son zamanlarda yapılan “karma” işlemlere  odaklanan bir makale yayınladı.

Ancak ertesi gün 28 Şubat’ta Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao yanıt vermek için Twitter’a gitti. CEO, “FUD” adını verdiği yazıya yanıt olarak şunları söyledi:

“Bir borsanın nasıl çalıştığının temellerini anlamamış görünüyorlar. Kullanıcılarımız istedikleri zaman varlıklarını geri çekmekte özgürdür.”

Tweet dizisinde Forbes makalesinden çeşitli iddialara değindi. Bu, Binance’in Ağustos ve Aralık 2022 arasında Tron, Amber Group ve Alameda Research gibi hedge fonlara 1,8 milyar dolarlık stablecoin teminatı aktardığı bir “arka oda manevrasını” da içeriyordu.

Fon hareketlerinin ışığında, makale, Binance ile artık feshedilmiş FTX arasında, sona ermesine giden yolda paralellikler çizdi. Ayrıca , Binance.US ve Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Binance markalı stablecoin Binance USD’yi çıkaran Paxos Trust Company’ye karşı planladığı yasal işlemle ilgili kısa süre önce başarısız olan Voyager teklifine de değindi

10 Şubat 2022’de Forbes, Binance’in stratejik bir yatırım olarak şirketten 200 milyon dolarlık hisse alacağını duyurdu .

Ancak Haziran 2022’de Bloomberg’den gelen bir takip raporunda CZ, Forbes’un halka açılma anlaşması başarısız olduktan sonra şirketin yatırım anlaşmasının “değişmekte olduğunu” söyledi. Makale ışığında, durumla ilgili herhangi bir güncelleme yapılmadı.

Bununla birlikte, CZ’ye yanıt olarak, bir Twitter kullanıcısı Forbes’u satın almasını ve CZ’nin “buna değmez” dediği “silmesini” önerdi .

Forbes’tan gelen makale, New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) blockchain şirketi Paxos Trust Company’ye BUSD ihracını sonlandırmasını emretmesinin ardından geldi.

13 Şubat’ta,  sabit paraları artık basmayacağını resmen duyurdu ve onlara Şubat 2024’e kadar bir itfa süresi verdi. Binance, BUSD’yi hâlâ desteklediğini ve şimdi USD dışı sabit paraları araştırdığını söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir