Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.091
% 4.59
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.091
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Terra ve FTX Çöküşünün Ardından Borsalarda İşlem Hacmi Arttı

Terra FTX

Kripto para birimleri piyasasındaki son dalgalanmalar, sektör liderleri ve düzenleyiciler arasında tartışmaları yeniden canlandırdı. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yayınlanan bir rapor, Terra ve FTX çöküşünün ardından büyük borsalarda işlem hacminin arttığını ortaya koydu. Bitcoin ve Ether gibi para birimlerinin fiyatı düşerken, Coinbase ve Binance gibi borsalarda günlük aktif kullanıcı sayısının belirgin bir şekilde arttığı gözlendi.

Raporda, kullanıcıların yatırımlarını sabit paralara ve düşüş eğilimi göstermeyen diğer tokenlere taşıyarak fırtınayı atlatmaya çalıştığı ifade edilmekte.  Ancak, bu durum balinaların nakde çevrilmesiyle gerçekleşme ihtimali bulunmakta. BIS, büyük borsalardaki balinaların, perakende yatırımcıların kripto satın aldıkları sırada BTC stoklarını azaltarak muhtemelen daha küçük sahipler pahasına nakde çevirdiğini bildirdi.

Rapor ayrıca, kripto uygulaması kullanıcılarının çoğunluğunun bitcoin varlıklarından zarar ettiğini gösterdi. Medyan yatırımcının Aralık 2022 itibariyle 431 dolar kaybettiği belirtilmekte. Bu da uygulamayı indirdiğinden beri yatırdığı toplam 900 dolarlık fonun neredeyse yarısına tekabül ediyor.

BIS’nin raporu, kripto para birimlerinin geleneksel finans piyasalarını etkileme potansiyeline sahip olduğu endişelerini de ortaya koydu. ABD’de FTX, Celsius Network ve Voyager Digital gibi firmalar için iflas davaları devam ederken, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e karşı cezai suçlamalar da ilerlemekte.

Sonuç olarak, Terra ve FTX çöküşünün ardından kripto para birimleri piyasasındaki dalgalanmalar yatırımcılar ve düzenleyiciler arasında endişelere neden oluyor. Ancak, büyük borsalardaki işlem hacminin artması, kripto para birimlerinin potansiyelini ve popülerliğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce araştırma yapılmasını, risklerin ve fırsatların değerlendirilmesini öneriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir