Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.963
% 2.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.963
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance BUSD Desteğini Tamamen Kesecek!

Binance BUSD Desteğini Tamamen Kesecek! 2024 senesi itibarile dünyanın en büyük kripto para borsası Binance kendi stablecoin’i olan BUSD (Binance USD) için desteği kesecek.

Bildiğimiz üzere, Binance 2017 yılından bu yana sektörde hizmet veriyor. Bunun dışında PAXOS tarafından basımı gerçekleştirilen BUSD da bu hizmetler arasındaydı. SEC tarafından bu şirket (PAXOS) baskılar gördüğü için bu basımı gerçekleştiremez hale geldi.

Bunun ana nedeni, SEC’nin BUSD stablecoin’ini kayıtsız menkul kıymet olmakla suçladı. PAXOS şirketi ise New York merkezli ve regüle edilmiş bir blokzincir şirketi olduğu için Binance’a bu hizmeti veremezdi. O yüzden basım durduruldu.

Şirket bugün hala BUSD’un 1:1 oranını korumaya devam ediyor. Ama basım gerçekleştirilmiyor. PAXOS’un hizmetleri arasında BUSD artık Şubat 2024 yılından itibaren olmayacaktır. Bununla ilgili borsa kendi kullanıcılarına bildirim gönderdi.

Binance BUSD Desteğini Tamamen Kesecek!

Borsa tarafından yapılan resmi bildirime göre PAXOS Şubat 2024 tarihinde BUSD işlemlerini durduracak. Ardından Binance da bu desteği kesecektir.

Dikkatinizi çekebilir: Ethereum çok ucuzladı! Neler Oluyor?

Binance Tamamen Desteği Kesecek!

13 Şubat 2023 tarihinde Binance borsasının SEC davası ile karşılaşması sonucunda bu adım atıldı. Bu tarihden sonra BUSD’un piyasa değeri hızla düşmeye başladı. İşin içine SEC ve ABD regüyasyonları girdiği için PAXOS basımları durduracağını ilan etdi.

Binance borsasının CEO’su Chanpeng Zhao ise bunun ardından BUSD holderlarının endişelenmesine gerek olmadığını, PAXOS’un bu stablecoin’i yönetmeye devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz zaman çerçevesinde BUSD tarafında hacimler düştüğü için Binance birçok BUSD paritelerini de delist etdi. Bu işlem daha da devam edecek. 2024 yılının şubat ayında ise BUSD’un kullanımını tamamen sonlandıracaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance BUSD Desteğini Tamamen Kesecek!” te bir düşünce

  1. Mehmet diyor ki:

    8 çeşit btc de dahil olmak üzere busd ile aldığım coinler var bunlar ile ilgili nasıl bir işlem yapmamız gerekli satmamız mı gerekiyor. Aynı oranlarda usd ile değiştirmek mümkün değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir