Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.740
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.740
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bakan Mehmet Şimşek, Kripto Varlıklarla İlgili Konuştu!

Mehmet Şimşek

Mehmet Şimşek, Kripto Varlıklarla İlgili Konuştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklarla ilgili yasal bir çerçeve oluşturarak Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listede tutulmasını engellemek amacıyla kısa bir süre içerisinde TBMM’ye sunacaklarını dile getirdi.

FATF, dünya ekonomilerinin finansal suçlarla mücadelede ne kadar ileri gittiğini değerlendiren bir kuruluş olarak, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele konusunda Türkiye’nin yetersiz olduğunu gördü ve bu nedenle 2021 yılında Türkiye’yi “gri liste” adı verilen listede sıraladı.

Şimşek, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlık bütçesi üzerine yapılan görüşmelerin ardından soru-cevap bölümünde, “FATF tarafından sunulan rapor, ülkemizin 40 FATF standardının 39’unu eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğini göstermektedir. Teknik uyum süreci hala devam eden tek nokta, kripto varlıklarla ilgili düzenlemelerdir.” dedi ve şunları ekledi:

“Elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. FATF bünyesinde 27 Ekim tarihinde gerçekleşen bir toplantıda, ülkemizin gri listeden çıkabilmesi için gereken eylem planının son adımının sadece kripto varlıklarla ilgili yasal düzenleme olduğu vurgulandı. İnşallah, bu düzenlemeyi en kısa sürede Meclisimize sunacağız. Siyasi engeller olmadığı sürece, Türkiye’nin gri listede kalmasına dair hiçbir neden kalmamış olacak.”

Dikkatinizi çekebilir: Warren Buffet, Kripto Varlıkları ile Apple ve Amazon’u Geride Bıraktı!

FATF, 2019 yılında Türkiye’yi “ciddi eksiklikler” nedeniyle uyardı ve terörizmle mücadelede ve kitle imha silahlarının yayılmasını engelleme konusundaki önlemlerin iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Bu uyarının ardından Türkiye’nin gri listede yer alması 2021 yılında gerçekleşti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version