Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.498
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.498
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Avalanche (AVAX) Ağı Üzerindeki Platypus Finance, hackerların saldırısına uğradı!

Platypus

Avalanche ağı üzerinde faaliyet gösteren öncü bir merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olan Platypus Finance, siber güvenlik firması PeckShield tarafından açıklanan bilgilere göre, yaklaşık 2 milyon doların üzerinde bir kayıpla karşılaşarak ciddi bir güvenlik ihlaline uğradı.

Platypus Finance, bu ihlale hızla yanıt vererek tüm likidite havuzlarını geçici olarak askıya aldı. Proje, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Protokolümüzdeki şüpheli faaliyetler nedeniyle, tüm havuzları geçici olarak askıya almak için gerekli önlemleri aldık. Diğer güncellemeler topluluğa zamanında bildirilecek” ifadesini kullandı.

Bu güvenlik açığı, özellikle AVAX-sAVAX likidite havuzunu hedef alan bir flash kredi saldırısı olarak değerlendiriliyor. Flash kredi, merkeziyetsiz finansın önemli bir özelliği olup, kullanıcıların teminat göstermeden varlık ödünç almasına izin veren ancak krediyi aynı işlem bloğu içinde geri ödeme koşulu bulunan bir mekanizmadır.

İlginizi Çekebilir: Alameda Research, Hacklerden 190 Milyon Dolar Kaybetti!

Platypus Finance için bu tür bir güvenlik ihlali maalesef yeni bir durum değil. Şubat 2023’te benzer bir olayla karşılaşan protokol, o dönemde yeni piyasaya sürülen stabilcoin USP’yi hedef alan bir flash kredi saldırısına maruz kalmıştı. Bu önceki olayda, projeden tahmini 8,5 milyon dolar çalınmıştı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir