Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.338
% 3.47
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.338
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ava Labs Kurucusu Açtığı Davayı Kazandı

Emin Gün Sirer Ava Labs

Ava Labs’ın kurucusu Emin Gün Sirer, Emre Aksoy’a karşı açtığı hakaret davasından milyon dolar tazminat kazandı.

Ava Labs’ın kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, bir kripto fenomeni olan Emre Aksoy’a karşı açtığı hakaret davasını kazandı ve kendisine 3 milyon dolar tazminat ödendiği bildirildi. Davanın nedeni, Aksoy’un Şubat 2021 tarihli bir YouTube videosunda Sirer’i  Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) bağlayan iddialarından kaynaklanıyor.

Sirer’e göre, bu iftira ona milyonlara mal oldu ve Avalanche token’ının fiyatını düşürdü. Davaya göre Aksoy, Ava Labs ile rekabet eden bir ürünü tanıtmak için ödeme yapılan bir “pazarlama uzmanı” olarak tanımlandı.

Amerika Birleşik Devletleri bölge hakimi Beth Bloom, Sirer’in itibar kaybı için 750.000 $ genel tazminat almaya hak kazandığını söyledi. Yargıç, Sirer’in daha önce verdiği bir ifadenin “diğer şeylerin yanı sıra önemli ölçüde itibar kaybına uğradığını yeterince gösterdiğini” söyledi.

Bloom ayrıca Sirer’e “artan güvenlik masrafları için 300.000 dolar özel tazminat” ve “davalı tarafından işlenen kötü niyetli davranış türünü caydırmak” için 2 milyon dolar cezai tazminat ödenmesine karar verdi.

Sirer’in şirketi Ava Labs, katman-1 akıllı sözleşme platformu olan Avalanche ağının arkasındaki firmadır. Geçtiğimiz hafta New York’un Roosevelt Adası’nda düzenlenen bir blockchain konferansında konuşan Sirer, düzenleyicilerin kodu okuyup denetleyene kadar sektörün kendisini olgunlaşmış sayamayacağı yorumunda bulundu.

Bu olay, kripto para birimi sektöründe itibar kaybı yaşamış kişilerin haklarını korumak için hukuki yollara başvurma konusunu gündeme getirmiş oldu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir