Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.408
% 3.20
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.408
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Real World Assets (RWA) Nedir?

RWA Nedir

Real World Assets (RWA) Nedir? Türkçe karşılığı Gerçek Dünya Varlıkları anlamına gelmektedir. Tokenleştirilebilen ve zincir üzerinde temsil edilebilen fiziki varlıklara verilen genel isimdir.

Real World Assets (RWA) Nedir?

RWA Real World Assets

Bu varlıkların nasıl bir şey olduğunu düşünecek olursak, DeFi endüstirisinde teminat olarak hizmet verme imkanına sahip maddi varlıklar veya finansal ilkel varlıklar olarak da değerlendirebiliriz.

Gerçek Dünya Varlıklarının en popüler olanlarına örnek verecek olursak şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Metal (Gümüş, altın vb.)
  •  Emlak
  •  Sigorta
  •  Nakit
  •  Maaşlar ve Faturalar
  •  Kredi Notları
  •  Kurumsal Borç
  •  Telif Hakları vb.

RWA’lar global finansal değerin büyük çoğunluğunu oluşturur. Örnek vericek olursak, sabit getirili borç piyasasının tahmini değeri 127 trilyon dolar, küresel gayrimenkulün toplam değeri takribi 362 trilyon dolardır.

Real World Assets (RWA’lar) DeFi’de Nasıl Kullanılır?

Gerçek dünya varlıkları DeFi'de nasıl kullanılır

Gerçek Dünya Varlıkları tabiri, son yıllarda kripto para birimlerini geleneksel finansal varlıklardan ayrıştırmak için ortaya çıkartıldı. Yalnızca dijital şekilde var olan kripto para birimlerinin aksina RWA’lar, genelinde somuttur ve gerçek dünyadaki kuruluşlarla bağlantılıdır.

Bununla birlikte, blok zinciri teknolojisi, gerçek dünya varlıklarını DeFi ile birleştirme ihtimalinin kilidini açtı. Geliştiriciler, genellikle bir RWA’yı temsil eden bir coin oluşturmak için akıllı sözleşmeleri kullanmayı tercih eder ve verilen coinin her zaman temel varlık için kullanılabilir olduğuna dair zincir dışı bir dayanak sağlar.

Stablecoin’ler, DeFi’de başarılı gerçek dünya varlık kullanımının en harika örneğidir. Bunun haricinde sentetik tokenler, Real World Assets’lerin DeFi ile köprülenmesini içeren başka bir kullanım durumunu simgeler. Sentetik varlıklar, hisse senetleri, emtialar ve para birimlerine bağlı türevlerin zincir üzerinde ticaretine olanak sağlar.

Bununla birlikte DeFi’de RWA’nın bir başka benimsenmesi, borç verme protokollerini içerir. Kriptoya yerel borçlanmaya dayanan ilkel borç verme protokollerinin tersine, RWA odaklı DeFi platformları, borç alan kişiler gerçek dünya işletmeleriyle hizmet sunar. Bu model, kripto oynaklığından absorbe edilmiş, nispeten daha istikrarlı getiriler sağlar.

En İyi RWA Protokolleri Hangileridir?

Pazarın lideri olan RWA’lar arasında TrueFi, Centrifuge, Goldfinch, Maple, Clearpool, Robbon Lend, Credix ve HomeCoin yer almaktadır.

Real World Assets (RWA) Faydaları Nelerdir?

Gerçek Dünya Varlıkları faydaları nelerdir

Real World Assets’ler ile işlem masraflarından tasarruf edebilirsiniz. Bu sistemde aracılar diskalifiye konumdadır. RWA’lar ile daha küçük yatırımlar gerçekleştirebilirsiniz. Bir mülkün hepsini satın almanızın mümkün olmadığı durumlarda token ile bir bölümünü satın alabilirsiniz.

Gelişmekte olan piyasa işletmeleri için fon bulmak oldukça zordur ancak RWA’lar buna ciddi anlamda yardımcı olurlar.

Real World Assets projesi hakkında detaylı bilgi için ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Real World Assets (RWA) Nedir?” te bir düşünce

    • Bilal Huseynov diyor ki:

      coinleri coinmarketcapin real world assets kategorisi üzerinden izleyebilirsiniz. bu coinlerin analizleri için bizleri takip etmeğe devam edin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir