Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.057
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.057
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Japonya ve Güney Kore Stablecoinleri Kontrol Etmek İstiyor

Stablecoin

Japonya üst düzey Mali Düzenleyicisi algoritmik stablecoinleri denetlemeyi planladıklarını söyledi. Güney Kore merkez bankası da fiat-sabit tokenları düzenleme yetkisi istiyor.

Japon Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) bu hafta Uluslararası İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Tomoko Amaya tarafından gerçekleştirilen bir konferansın sunum belgelerini yayınladı. FSA bir basın açıklamasında, belgelerin geçen ay Resmi Para ve Finans Kurumları Forumu’nun kripto temalı bir toplantısında sunulduğunu açıkladı.

Bakan Yardımcısı Tomoko Amaya konferansta, itfa haklarının sağlanması kavramının güçlendirilmesinin gelecekteki stabilcoin düzenlemesinin önemli bir parçası olması gerektiğini FSA’nın uluslararası kripto politika tartışmalarına aktif olarak katkıda bulunacağını ve ulusal makamlarla işbirliği yapacağını da sözlerine ekledi.

Sunumda “Japonya’daki kripto varlıkları ortamının düzenlenmesi” başlığı kullanıldı. Sunum büyük ölçüde geçmiş ve günümüzdeki düzenleme çabalarına odaklandı. Ancak Amaya, Finansal İstikrar Kurulu’nun “küresel sabit paraların değerlerini dengelemek için algoritmalar kullanmaması” yönündeki çağrılarını yineleyerek konuşmasına son verdi.

Güney Kore’den Stablecoin Hamlesi

Güney Kore merkez bankası Bank of Korea (BOK), stabilcoinleri düzenleme gücüne sahip olmak istediğini belirtti. Yeni bir araştırma makalesinde BOK, fiat KRW mandallarını kullanan stabilcoinleri düzenlemesi gerektiğini belirtti.

BOK önerilerine göre, ABD doları veya euro gibi denizaşırı fiat para birimlerine sabitlenmiş sabit paralar, döviz mevzuatına uymakla yükümlü olacaktır. Bu aynı zamanda BOK’a bu tür paralar üzerinde büyük ölçüde güç verecektir.

BOK, stabilcoinlerin ana akım ödeme başarısı elde etmeleri halinde, parasal egemenlik ve para politikasından ödün vererek ulusal finansal istikrarını potansiyel olarak tehdit edebileceğini de sözlerine ekledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir