Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.393
% 1.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.393
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Asgari ücret görüşmelerinde son durum

Investing.com – 2023’te geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler devam ediyor. İlk toplantıyı 7 Aralık’ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantıyı ise dün gerçekleştirdi.

Toplantıda rakam telaffuz edilmedi

Dünkü toplantı sonrası açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, bundan sonraki toplantılarda rakam konuşulmaya başlanacağını belirtti ve sendika içinde yapılacak değerlendirmenin bugün kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise işveren desteği taleplerini yinelediklerini söyledi.

Çalışma Bakanlığı anketinde 2023 yılı asgari ücret beklentisi 7 bin 845 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere başlattığı araştırmanın sonuçlarını 7 Aralık’ta paylaştı. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerde çalışan vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 TL oldu.

Yetkililer asgari ücret için hangi açıklamaları yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerinde gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerinin enflasyon maskesinin ardına sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza göstermeyeceklerini söyledi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, taraflarla yapılan toplantı öncesinde asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bu yıl içinde asgari ücrete iki defa çok yüksek oranda zam yapıldığın, 2023’te de vatandaşın hayat pahalılığı karşısında alım gücünü azaltmayacak tedbirlerin alınacağını belirtti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, açlık sınırı olan 7 bin 785 TL’nin kırmızı çizgileri olduğunu ve asgari ücretin bu tutarın üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı ne zaman?

Dün ikinci toplantıyı gerçekleştiren komisyon üyeleri üçüncü toplantı için tarih vermediler. Ancak gelecek hafta içinde toplantının yapılması ve asgari ücret teklifinin açıklanması bekleniyor.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir