Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.656
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.656
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

İngiltere Merkez Bankası Başkanı, olağanüstü toplantı beklentilerine yanıt verdi

GBP/USD
+1,06%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Pozisyon Ekle

Pozisyon başarıyla eklendi:

Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:

Miktar:
Fiyat
Puan Değeri:

Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Komisyon:

Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Başka pozisyon ekle Kapat

Investing.com – İngiltere hükümetinin açıkladığı vergi indirimlerinin büyüme ve enflasyon üzerindeki baskıları artıracağı kaygısı, sterlinin tarihi düşüş yaşamasına neden oldu. Piyasalar İngiltere Merkez Bankasında olağanüstü bir toplantı beklerken Başkan Bailey’den dün yazılı açıklama geldi.

İngiltere Merkez Bankasından takipteyiz mesajı

Başkan Bailey, Merkez Bankasının finansal varlıkların önemli ölçüde yeniden fiyatlandırılması ışığında finansal piyasalardaki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini belirtti.

Hükümetin açıkladığı enerji fiyat garantisi paketine atıfta bulunulan açıklamada bu önlemlerin enflasyondaki kısa vadeli zirveyi düşüreceğine dikkat çekildi.

Para politikasının rolünün orta vadede daha fazla enflasyona yol açacak talep artışını engellemek olduğuna vurgu yapılan açıklamada, 3 Kasım’da planlanan tarihte toplantının yapılacağı ifade edildi. Gelecek toplantıda hükümetin açıklamalarının talep ve enflasyon üzerindeki etkisi ve sterlindeki düşüşün tam bir değerlendirmesinin yapılacağı ve buna göre hareket edeceği belirtildi.

Enflasyonda %2 hedefine bağlı kalınacak

Başkan Bailey, açıklamasında Merkez Bankasının orta vadede enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine döndürmek için faiz oranlarını gerektiği kadar değiştirmekte tereddüt etmeyeceğini ifade etti.

Sterlinde son durum

Dünkü sert kaybın ardından olağanüstü faiz toplantısı beklentisiyle 1,08’e çıkan sterlin/dolar, Merkez Bankası Başkanı Bailey’in yazılı açıklamasının ardından güne sakin başladı. Piyasalara toplantının vaktinde yapılacağının duyurulmasının ardından gelecek toplantı için 100 baz puanlık faiz artışı fiyatlaması ağırlık kazandı. Dünkü oynaklık piyasada 150 baz puan beklentisi yaratmıştı.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir