Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.612
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.612
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Arthur Hayes Merakla Beklenen Yazısını Yayımladı!

Arthur Hayes,Bitcoin,Fed,Halving,Tahvil piyasaları,ETF.XRP

Üç yıl önce Adalet Bakanlığı’nın açtığı dava sonucunda BitMEX’in CEO’luk görevinden istifa eden Arthur Hayes, düzenli olarak yazdığı blog yazılarından en sonuncusunu yayımladı.

Hayes, Bitcoin fiyatının 20,000 doların altına gerileyeceğine inanmadığını belirtti. Ayrıca, Fed’in tahvil piyasasının kontrolünü kaybettiğini ve bu nedenle para basmanın da kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Son dönemde “kitesurf” dersleri aldığını ve dalgalarla ve sörf tahtasıyla mücadele etmenin ne kadar zorlayıcı olduğunu dile getiren Hayes, bu deneyimi Federal Rezerv’in para politikasını tanımlamak için bir benzetme olarak kullanarak, kurumun eski yıllardaki taktiklerle enflasyonu düşürmeye çalışmasının hatalı olduğunu belirtti:

“Hayatımda aldığım en son “kitesurf” derslerine atıfta bulunan Arthur Hayes, dalga ve sörf tahtasıyla mücadele etmenin ne kadar zorlayıcı olduğuna dikkat çekti. Bu zorlukları Fed’in para politikasıyla özdeşleştirerek, kurumun eski yıllardaki yaklaşımlarıyla enflasyonu kontrol altına alma çabalarının artık uygun olmadığını vurguladı”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Fed Daha Fazla Para Basacak

“Fed Başkanı Jerome Powell, kendisini 1970’lerdeki enflasyonu dizginleyen dönemin Fed Başkanı Paul Volcker gibi görüyor gibi görünüyor. Ancak 2021’in sonlarına doğru Powell, faiz oranlarını yükselterek ve bilançosunu küçültmeye başlayarak enflasyonu düşürmeye hazırlanıyor. Sonraki birçok röportajda bu yaklaşımını yineledi. Fakat ABD’deki ekonomik koşullar şu an geçmişle kıyaslandığında farklı bir seyir izliyor. Fed’in aynı politikaları uygulayarak aynı sonuçları elde edeceğini düşünmek, benim kitesurf yaparken yaşadığım zorlukları öngörmekle aynı olurdu. Beklenmedik zorluklarla karşılaşırsınız. Aslında, Fed ne kadar çok Volcker dönemi taktiğini benimserse, gemiyi düzeltmeye çalışırken o kadar çok sorun yaratacaktır. Zengin varlık sahiplerine yönelik teşvikler artırılacak ve nihayetinde durumun düzeltilmediği kabul edilecektir; bu da sonuç olarak hükümet müdahalesini gerektirecektir. Sonuç olarak daha fazla para basımı kaçınılmaz olacaktır. Büyük bir övgüyle Satoshi’ye selam olsun…”

Fed’in 1980’lerdeki para politikasının ABD ekonomisinde çok fazla etkisi olmadığını belirten Arthur Hayes, o dönekmki borç ile şimdiki borcun arasındaki devasa farka vurgu yaptı:

“1980’lerde Volker’in faiz artırımının ekonomi üzerindeki etkisi oldukça sınırlıydı. O zamanlarda ABD’nin borcunun GSYH’ya oranı sadece %30 seviyelerindeydi. Ancak bugün bu oran 4 katına çıktı ve %118‘e yükseldi. Bu nedenle, bugün elde edilecek sonuçlar 1980’lerdeki durumla aynı olmayacaktır. Beni gerçekten meraklandıran şey, tahvil piyasasının ne zaman çökeceği ve çöküşün ne zaman başlayacağı. Bu çöküşün ardından Fed’in nasıl bir yol izleyeceği ise daha da önemli. Son zamanlarda 10 yıllık tahvil getirileri %4’ü aşarak yükseldi. Bu da kripto para piyasasının düşmesine neden oldu. Piyasa beklentilerine göre faizlerin uzun bir süre boyunca yüksek seviyelerde kalacağı öngörülüyor. Ben ise sakin bir şekilde arka plana yaslanıp dalgaların tadını çıkarmaya devam edeceğim.”


Dikkatinizi Çekebilir:Tornado Cash Kurucularının Başı Belada!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir