Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.408
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.408
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Pantera Capital Bitcoin Tahmininde Bulundu

pantera capital,bitcoin,bitcoin halving,xrp,ETF

Pantera Capital, dünyanın en önde gelen kripto para hedge fonlarından biri olarak bilinir ve son raporunda gelecek yılların Bitcoin piyasası için öngörülerde bulundu. Şirket, 2024 yılında gerçekleşecek olan Bitcoin ödül yarılanmasının yeni bir boğa sezonunu tetikleyeceğini öne sürdü. Raporda, ödül yarılanmasının ardından Bitcoin fiyatının yaklaşık olarak 148 bin dolar seviyesine yükselmesinin beklendiği belirtildi.

“Yarılanma öncesi 35 bin, sonrasında 148 bin dolar…”

Pantera Capital’ın raporunda, bir sonraki Bitcoin ödül yarılanmasının 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Rapor, bu tarihe odaklanarak Bitcoin fiyatının olası gelişimini değerlendirdi. Raporda, eğer geçmiş eğilimler tekrarlanırsa, Bitcoin’in bir sonraki ödül yarılanmasından önce 35 bin dolar seviyesine çıkabileceği ve yarılanmadan sonra ise 148 bin dolar seviyesine ulaşabileceği ifade edildi.

Tarihsel verilere göre, Bitcoin’in önceki ödül yarılanmalarına yaklaşırken genellikle yükseliş trendine girdiği ve yarılanma sonrasında büyük fiyat artışları yaşadığı belirtildi. Ayrıca raporda, Bitcoin’in geçmiş yarılanma döngülerinde yarılanmadan 477 gün önce genellikle dip seviyesine ulaştığına dikkat çekildi.

Pantera Capital’ın analistleri, önceki yarılanma döngülerinin Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisinin önemli olduğunu ve yarılanmanın Bitcoin piyasası için kritik bir dönem olduğunu vurguladılar.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


“ETF başvuruları önemli rol oynuyor”

Pantera Capital’ın raporunda, Bitcoin’in yıldan yıla negatif getiri sağladığı en uzun döneminin (8 Şubat 2022 – 12 Haziran 2023) yaşandığı ve bu sürecin 15 ay boyunca devam ettiği belirtildi. Bu dönemin önceki en uzun süreden daha uzun olduğu vurgulandı. Raporda, bu süreçte yaşanan düşüşlerin artık yeterince gerçekleştiği düşüncesinin hakim olduğu ifade edildi.

Ayrıca, raporda Ripple’ın XRP tokeni için elde ettiği kısmi zaferin ve BlackRock’un ETF başvurusu gibi olumlu gelişmelerin Bitcoin halving’i ile birleşerek bir sonraki boğa sezonunun gelebileceği öngörüsünde bulunuldu.

Bu tür olumlu gelişmelerin, Bitcoin piyasasında olumlu bir etkiye neden olabileceği ve fiyatların yükselişine katkıda bulunabileceği belirtildi. Yine de, piyasaların karmaşıklığı ve belirsizliği nedeniyle bu tür tahminlerin kesinlik taşımadığını ve yatırım kararları verirken dikkatli olmanın önemli olduğunu vurgulandı.

Sonuç olarak, Pantera Capital’ın raporu Bitcoin’in uzun süren düşüş döneminin sona erdiğini, olumlu gelişmelerin Bitcoin fiyatını olumlu etkileyebileceğini ve bu faktörlerin Bitcoin halving’i ile birleşerek bir sonraki boğa sezonunu tetikleyebileceği yönünde öngörülerde bulunduğunu göstermektedir.


İlginizi Çekebilir:Elon Musk , Dogecoin’i Yüceltti! X İçin DOGE İşbirliği Sinyali Verdi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir