Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.984
% 2.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.984
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Tornado Cash Kurucularının Başı Belada!

Tornado Cash Kurucularının başı ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile belada. Daha öncesinde kara para aklamak için de DarkWeb tarafında kullanılan ChipMixer kapatıldı. Ama bu zamana kadar ABD aynısını Tornado Cash için yapamadı. Bu da Ethereum blokzincirinin gücünden kaynaklanıyor.

Tornado Cash Kurucularının Başı Belada!

Tornado Cash kurucularından Roman Storm tutuklandı. Ama diğer kurucu ortaklarından Roman Semenov ilgili ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) yeni karar öne sürdü. Tornado Cash’in ABDli düzenleyicilerle mücadelesi hala sürmektedir. En son OFAC tarafından yapılan duyuruda Semenovun varlıklarına yaptırım uygulanacağı söylendi. Bunun dışında bu kişilerin ABD’li bireylerle iş yapmasının yasaklanacağı da eklendi.

Dikkatinizi çekebilir: Tornado Cash Yeni Bir Problemle Karşı Karşıya

OFAC Özel Olarak Belirlenmiş Uyruklar listesine Semenov‘un da eklendiğini söyledi. Bu liste yaptırım uygulanan şirketler ve bireyleri kendi içinde barındırır. Ayrıca, Adalet Bakanlığı da iki kurucu Storm ile Semenov’u kara para aklama, yaptırım ihlali, lisanssız para aktarma ile suçladı.

DOJ Storm’un OFAC tarafından tutuklandığını, ama Semenov’un hala kaçak olduğunu bildirdi. OFAC yayınladığı son duyurusunda bugüne kadar Tornado Cash kullanılarak 100 milyonlarca dolarlık sanal para aktarımının gerçekleştiğini de vurguladı.

Sonuç?

Kurucular tutuklandı, ama Tornado Cash hala kendi varlığını sürdürmeye devam edecek. Çünkü bu bir merkeziyetsiz uygulama. Her hangi bir kontrol merkezi yok, olmadığı için de herhangi bir güç onu karşısını sanıldığı kadar kolay bir şekilde alamaz.

Yazının başlarında verdiğimiz örnekte ChipMixer vardı. O kapatıldı, çünkü merkeziyetsiz değildi. Mantık Tornado Cash ile aynı, ama tek fark var:

Tornado Cash’in arkasında Ethereum var. Ethereum ise daha güçle ve durdurulamaz.

Durdurulması için tüm dünyaya yayılan ~700.000 node’un 350.000 tanesi kontrol altına alınmalı. Bunun için bol süre, para ve emek harcamak gerek. Bu da gerçekleşemeyeceğine göre Tornado Cash hala kullanılabilir olarak kalacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir