Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.058
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.058
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Arjantin’den Bitcoin’e Erken Onay !

Kripto’nun dostu olarak bilinen Başkan Javier Milei’nin seçilmesinin ardından Arjantin, Bitcoin’in resmi sözleşmelerde para birimi olarak kullanılabileceğini onayladı ve doğruladı.

Arjantin dış ilişkiler ve uluslararası ticaret bakanı Diana Modino, X’te yaptığı açıklamada, “Arjantin’de Bitcoin ile yapılan sözleşmeler üzerinde anlaşmaya varabileceğinizi onaylıyor ve onaylıyoruz.” Dedi.

Mevcut yasanın bir maddesini yayınlayarak “Ve ayrıca diğer herhangi bir kripto türü ya da kilolarca dana eti ya da litrelerce süt gibi bir şey.” Diye ekledi.

Modino, hükümetin kriptoyla ilgili planlayabileceği yeni önlemler hakkında ayrıntılı bilgi vermekte yetersiz kaldı, fakat dünyanın en büyük kripto para birimine yönelik erken onay, yakın zamanda seçilen Başkan Milei’nin, yerel para biriminin hiperenflasyon ve küresel para birimiyle ilgili ciddi sorunları nedeniyle para politikası hakkındaki görüşleriyle uyumlu.

Milei Bitcoin’i görüyor Grayscale Investments geçen ayki bir raporunda, merkezi finansal sistemlerin verimsizliklerine ve yolsuzluklarına karşı koymada çok önemli bir araç olduğunu söyledi. Güney Amerika’nın en büyük ikinci ekonomisi Bitcoin’i daha sık kullanmaya başlarsa, dünya çapında kripto kullanımını katalize edebilir.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

İlk Adım

Bazı Arjantinliler, yerel pesolarının değeri düştüğü için dijital para birimlerini benimserken, diğerleri hala yasadışı para ticareti yapmayı tercih ediyor.

Yapılan onay muhtemelen bazıları için sürpriz olmasa da, Arjantin’in sözleşmelerde bitcoin kullanımını resmi olarak onaylaması, ülkenin potansiyel olarak kriptoyu daha büyük ölçekte benimsemesine yönelik ilk adım olabilir.

Ledn’in kurucu ortağı Mauricio Di Bartolomeo geçen ay Milei’nin seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “ Arjantinliler çok yakında yasal olarak bitcoin ve stabilcoinlerle işlem yapabilecekler.” Dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir