Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.011
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.011
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Dostu Javier Milei, Yeni Arjantin Başkanı Oldu!

javier bitcoin arjantin

Hafta sonunun büyük bir bölümünde sessizce işlem gören Bitcoin, Milei’nin yaptığı Bitcoin ile ilgili konuşmalar üzerine yükselmeye başladı.


Milei, bu yılın başlarında Bitcoin hakkında konuşurken, “Merkez bankasının bir aldatmaca olduğunu anlamamız gerekiyor” ifadesini kullanmıştı. “Bitcoin’in temsil ettiği şey…” şeklinde devam ederek, paranın asıl yaratıcısı olan özel sektöre dönmesini vurgulamıştı.

Ancak Milei, Bitcoin’i yasal ihale haline getirme önerisinde bulunmamıştı. Bunun yerine, Arjantin ekonomisinin Ekim ayında %142’ye ulaşan enflasyonla sarsılmasıyla birlikte merkez bankasını kaldırma ve ekonomiyi dolarize etme çağrısında bulunmuştu.

Hafta sonunun büyük bir bölümünde sessizce işlem gören BTC, Milei için güçlü bir gösteriyle ilgili konuşmalar üzerine Pazar öğleden sonra geç saatlerde yükselmeye başladı. Bu konuşmanın da desteklemesiyle beraber BTC, son 24 saat içinde yaklaşık %3.60 artışla 37.500 $’a yükseldi.

Milei’nin öne sürdüğü ekonomik reform önerileri, Arjantin’in ekonomik zorluklarına alternatif çözümler sunma çabasını yansıtıyor.

Ancak, bu önerilerin uygulanabilirliği ve etkisi hakkında zaman içinde nasıl bir gelişme göstereceği merak konusu olmaya devam ediyor. Milei’nin Bitcoin’e olan yaklaşımı ve ekonomik önerileri, finans ve politika çevrelerinde daha fazla tartışmaya neden olabilir.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir