Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.072
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.072
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Justin Sun, 114 Milyon Dolar Çalan Hacker’a Teklif Sundu

Justin Sun, Tron, TRX haberleri, TRX, Poloniex, Justin Sun açıklama

Justin Sun, Poloniex’ten çalınan 114 Milyon Dolar için hackerin kimliğini belirlediğini ve ona teklif sunduğunu açıkladı.

Kripto para ticaret platformu Poloniex, platformundan çalınan 110 milyon dolardan fazla paranın sorumlusunun kim olduğunu doğruladı. Bu tür aktiflikler nedeniyle her zaman endişe duyan kullanıcılar, hırsızın Çin, ABD ve Rus polisi tarafından belirlendiğini ve çalınan fonların tespit edildiğini ve kullanılamayacağını öğrendiler.

Poloniex’in başındaki isim, Justin Sun, durumla ilgili bir açıklama yaparak hırsıza 10 milyon dolarlık beyaz şapkalı hacker ödülü vereceklerini, eğer çalınan miktarın 25 Kasım 2023’e kadar iade edilmesi durumunda, söz konusu ifade etti. Aksi bir durumda, çok sayıda ülkeden polis güçlerinin harekete geçeceğini de belirtti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Daha önce, saldırının ardında Kuzey Koreli hackerların olduğu yönünde şüpheler vardı ve bu, kurtarma çabalarını daha karmaşık hale getiriyordu. Poloniex, kullanıcıları rahatlatmayı amaçlayarak, para yatırma ve çekme hizmetlerinin önümüzdeki hafta içinde devam edeceğini duyurdu.

Justin Sun, hırsıza başlangıçta çalınan miktarın %5’ini teklif etmişti. Ancak, hırsız bu teklifi kabul etmeyince, teklif mali değeriyle beraber 11.4 milyon dolara çıkarıldı. Ancak, belirtmek gerekir ki bu tür olaylarda, hırsızlar genellikle ödül kazansalar bile, yasal olarak sorumlu tutulmaktadırlar. Çıkarılacağı mahkemede ağır suçlamalarla hapis cezasına çarptırılabilir.


İlginizi Çekebilir: dYdX Kurucusu 9 Milyon Dolarlık Sigorta Talep Ediyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir