Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.570
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.570
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

dYdX Kurucusu 9 Milyon Dolarlık Sigorta Talep Ediyor

dYdX, dydx token, Antonio Juliano, Yearn finance, YFI token

dYdX’in kurucusu Antonio Juliano, merkeziyetsiz borsa platformu ve Yearn.Finance tokeninin (YFI) hedeflenen bir saldırıya uğradığını ifade etti.

17 Kasım’da, bu saldırı sonucunda 9 milyon dolar değerinde kullanıcı tasfiyesi karşılanmak zorunda kalınca, dYdX platformu, sigorta fonunu kullanmak durumunda kaldı. Juliano, bu durumun platforma yönelik kasıtlı bir saldırının sonucu olduğunu belirtti.

Twitter’dan yayınlanan raporlara göre, v3 sigorta fonu “YFI piyasası içerisindeki likidasyon süreçlerindeki eksiklikleri doldurmak amacıyla” kullanıldı. Geçmiş haftalarda %170 dolaylarında artış gösteren Yearn.Finance (YFI) tokeni, 17 Kasım’da %43 oranında değer kaybetti. Bu beklenmedik değer düşüşü, kripto camiasında çıkış dolandırıcılığı endişelerini yeniden gündeme getirdi.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


İddialara göre, saldırı borsadaki YFI tokenlerine yönelik uzun pozisyonları hedef alarak, yaklaşık 38 milyon dolarlık pozisyonları tasfiye etti. dYdX’in kurucusu Antonio Juliano, borsayı etkileyen ticari kayıplar ile YFI’deki büyük düşüşün, piyasa manipülasyonuna dayandığını ifade etti:

“Bizim bakış açımıza göre, bu durum, pazar manipülasyonu ile birlikte, dYdX’e karşı düzenlenmiş kesin bir hedefli saldırıydı,” dedi ve ekledi, “Birkaç partnerimizle birlikte durumu araştırıyoruz ve bulduklarımız hakkında şeffaf olacağız.”

Juliano’ya göre, v3 sigorta fonunda hala 13,5 milyon dolar mevcut ve kullanıcıların hesapları bu olaydan etkilenmedi. Konu hakkında Twitter’da açıklama yapan Juliano, “Her ne kadar kullanıcıların fonları etkilenmemiş olsa bile, risk parametrelerimizi detaylı bir şekilde inceleyeceğiz ve gerekli görülmesi durumunda v3 ve muhtemelen dYdX Chain yazılımına uygun değişiklikler yapacağız” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir: Binance’dan Yeni NFT Serisi !

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir