Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.934
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.934
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Apple Blockchain ve NFT Politikası Gözaltında!

Apple Blockchain ve NFT dünyasında da belirli adımlarıyla bilinmektedir. App Store, bu gün blokzinciri tabanlı oyunları destekliyor. Bu şirket bugün dünya teknoloji devleri arasında yer alan teknokratlardan birisidir. En son yazımızda Apple’ın Yapay Zeka megatrend’ine katıldığı hakkında bahs etmiştik. Bunu yapmasında asıl neden daha fazla veriye sahip olmak ve tabi ki, trendin dışında kalmamak ve rakipleriyle bu sahada mücadelede başarılı olmaktır.

Dikkatinizi çekebilir: Apple GPT: Megatrend uğruna savaş!

ABD tarafında özellikle blockchain ve onun dallarına ait sektörler ve tabi ki kripto paralar regüle edilmeye çalışılıyor. Bunun asıl nedeni burada dolaşımda olan paranın kontrole alınmasıdır. Bildiğimiz üzere, bugün ayı piyasasına rağmen kripto para piyasasının değeri 1.2 trilyon dolardır.

ABDli Milletvekilleri Apple Denetimi İçin Birleşti!

Florida ve Cumhuriyetçi Parti’den olan milletvekilleri Gus Bilirakis ve Demokrat Parti’nin temsilcisi Jan Schakowsky Apple CEO’su Tim Cook’a endişelerini aktarmak üzere birleştiler. Apple şirketinin merkezi California’da bulunmaktadır. Şirketin ürünü olan App Store ise blockchain ve NFT bazlı uygulamaları desteklediği için bununla ilgili bir politikaları da mevcuttur.

28 Temmuz tarihinde Apple tarafından oluşturulan blokzinciri ve NFT’ler gibi teknolojilerin üzerinde yaratabileceği etkileri içeren bir mektup oluşturdular. Ayrıca, bu mektup oluşabilecek potansiyel etkileri de sorgulamaktadır.

Özellikle, Apple’ın bu teknolojilerin daha fazla kişi tarafından kullanmasına yönelik yaptığı teşvikler göz önünde bulunduruldu. Kripto uygulamalarının işlevselliğinden yararlanması ve paralelinde şirketin bunu sınırlaması da mektupta yer almaktadır. Öte yandan, şirketin bundan sağlama amaçları da yer aldı.

Milletvekilleri mektupta Tim Cook’a yönelik endişelerini dile getirdiler. Bu endişelerinin ise Apple politikalarının ABD’de gelişmekte olan teknolojiler alanında yaratabileceği potansiyel olumsuz sonuçlarıyla bağlantılı olduğunu da eklediler.

Bu kişiler, konunun önemini ABD’nin teknoloji liderliğine bu politika ve davranışlarının nasıl etki edeceğini de vurguladılar. Hatırlamak gerektir ki, bu durum daha önce de TikTok için yaşanmış, milletvekilleri aynı şekilde mektupları bu şirkete de göndermişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir