Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.588
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.588
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Apple, Kripto Teknolojisini Engellediği İçin Dava Edildi!

Apple, Apple Pay, apple kripto, apple bitcoin, apple haberleri, apple pay haberleri, apple dava

Apple, kripto teknolojisine tabanlı eşler arası ödeme seçeneklerini sınırlamak ve iOS ödeme uygulamalarından engellemek için bir dizi anlaşma yapmakla suçlanıyor. Tüketici davacılar, 17 Kasım tarihli bir dava açtılar ve bu aksiyonun sonucunda kullanıcıların aşırı fiyat artışlarına tabi tutulduğunu iddia ediyorlar.

Açılan dava, Apple’ın PayPal’ın Venmo ve Block’un Cash App’e karşı rekabetçi ve merkezi olmayan kripto para teknolojisi kullanımını engellediğini belirtiyor. Dosyada, “Bu anlaşmalar, mevcut veya yeni iOS Eşler Arası Ödeme uygulamalarında merkezi olmayan kripto para birimi teknolojisinin kullanımını engellemekte, bu da genel pazarın rekabetçi yapısını ve bundan doğan fiyat rekabetini sınırlamaktadır” ifadesine yer verildi.

Davacılar, Apple’ın App Store’a özel uygulamaların yönetimi ve kontrolüne odaklandığını ve “web tarayıcı teknolojisi üzerindeki sözleşmeye dayalı sınırlamalar” dahil birçok teknolojik ve kontratla ilgili kısıtlamaları uyguladığını öne sürdüler.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Dava dokümanı, Apple’ın bu kısıtlamaları kullanarak yeni iOS P2P ödeme uygulamalarına kripto engellemeyi “giriş koşulu” olarak dayatabileceğini ve bunu zaten başardığını iddia ediyor.

Davacılar Apple’ın iOS P2P ödeme ticaretinde yer alan kısıtlamaları sebebiyle artan ücretlerle kendilerini mağdur olarak nitelendiriyorlar.

Apple’ın rekabete aykırı eylemleri nedeniyle aşırı ücret ve fazla faturalandırmaya ilişkin tazminat taleplerini içeren davacılar, şirketin rakiplerini ve yeni pazar oyuncularını sınırlayan anlaşmalar yapmaya ve uygulamaya devam etmesini engellemek için bir önlem talep ediyorlar. Toplamda 58 sayfadan oluşan dava dilekçesi, eşler arası ödeme uygulamaları ve merkezi olmayan kripto para birimlerindeki tarih ve gelişim süreci ile birlikte Apple’ın bu pazara nasıl girdiğini ayrıntılarıyla inceliyor.

Nisan ayında gerçekleşen bir duruşmada, Dokuzuncu Daire Temyiz Mahkemesi, Apple’ın, kullanıcılara Apple ile ilgisi olmayan ödeme çözümlerini kullanmayı önleyerek Kaliforniya’nın rekabet yasalarını ihlal ettiği kararına vardı.


İlginizi Çekebilir: Aptos Ve Alibaba Yeni Ortaklığını Duyurdu!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir