Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.922
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.922
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

DEFİ Protokolü Ankr Siber Saldırıya Uğradı! İşte Yaşanan Son Gelişmeler

ANKR

Ayı sezonu devam ederken kripto dünyasında siber saldırılar devam ediyor. 1 Kasım 2022 tarihinde zincirler arası verimliliği sağlamayı amaçlayan bir Web altyapısı olan BNB chain merkezli Defi protokolü Ankr ,siber saldırıya uğradığını doğruladı.

Yapılan siber saldırı ilk olarak zincir üstü güvenlik analiz firması olan Peckshield tarafından tespit edildi.  Peckshield’in verdiği bilgilere göre hacker, protokolde BNB stake edenler için ödül olarak verilen aBNBc token’ından tonlarca oluşturdu ve bunların 3 milyon dolar değerindeki bir kısmını BNB’ye dönüştürdü.

Saldırgan çalınan fonların bir kısmını Tornado cash’e aktardığı veya Celer ve DeBridgeGate aracılığıyla Ethereum’a köprülediği aktarıldı.

Resmi Açıklama Geldi

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, yapılan saldırının farkedilmesinden bir saat sonra Ankr’den açıklama geldi.

Ankr yaptığı açıklamada siber saldırıyı doğruladı ve alım satımları durdurmak için tüm borsalara bilgi verdiğini söyledi. Ankr Staking üzerindeki tüm temel varlıkların güvende olduğunu belirten Ankr protokolü, yatırımcılara ticaret yapmamalarını ve likidite sağlayıcılarının var olan likiditelerini kaldırmalarını tavsiye etti.

Binance Alım Satımı Durdurdu ve CZ’den Açıklama Geldi.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Binance Ceo’su Changpeng Zhao’dan açıklama geldi. CZ yaptığı açıklamada geliştirici özel anahtarının saldırıya uğradığını ve bilgisayar korsanının akıllı sözleşmeyi daha kötü niyetli bir sözleşmeyle güncellediğini bildirdi.

Binance birkaç saat önce para çekme işlemlerini durdurdu. Ayrıca bilgisayar korsanlarının CEX’imize aktardığı yaklaşık 3 milyon doları dondurdu.

Son Gelişmeler

Ankr ekibinin olayın ardından yaptığı açıklamada, siber saldırının yol açtığı hasarın yaklaşık 5 milyon dolar BNB değerinde olduğunu söyledi. Ankr  bir anlık görüntü alıp ankrBNB’yi açıktan yararlanmadan önce tüm geçerli aBNBc sahiplerine yeniden yayınlanacağını, aBNBc ve aBNBb artık kullanılamayacak ancak, ankrBNB belirteci kullanılabilir olmaya devam edeceğini söyledi.

Ek olarak, Ankr 5 milyon değerinde BNB satın alacak ve bunu, likidite havuzunun boşaltılması nedeniyle saldırıdan etkilenen likidite sağlayıcılarının tamamını tazmin etmek için kullanacak.

Ankr Güncel Fiyat;

CoinMarketCap verilerine göre, ABNBc fiyatınin yüzde 99,1’lik değer kaybı ile 303,89 dolardan 1,53 dolar seviyelerine düştü.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version