Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.731
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.731
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kripto Borsası MetaComp, Singapur’dan Lisans Aldı

Singapur merkezli kripto para borsası MetaComp, Singapur‘dan kurumsal hizmetler için Major Payment Institution (MPI) lisansı aldı.

Kripto endüstrisinin benimsenmesinde gözle görülür bir artış yaşanırken, son yaşanan FTX olayları sarsıcı etmen oldu. FTX‘in iflas etmesiyle birlikte, kripto endüstrisinin düzenlenmesi ve denetlenmesi gündeme düştü. Özellikle kurumsal şirketler ve yatırımcılar, düzenlemelerin hızlıca gelmesi gerektiğini savunuyor. Bu kapsamda kripto para borsaları, gelecekte varlığını devam ettirebilmek amacıyla uyum sürecine girdi. Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak tabir edilen Binance, küresel ölçekte genişlemeye başladı. Sektöre yakın ülkelerden Singapur, düzenleyicilerin dozunu artırma kararı almıştı. Bu kapsamda borsa şirketi MetaComp, ülkeden MPI lisansı aldı.

Singapur Lisansı Alan Bir Başka Borsa: MetaComp

Singapur merkezli kripto borsası MetaComp, kurumsal yatırımcılara dijital varlık takası ve saklama hizmetleri sunmak amacıyla lisans aldı. Singapur’un verdiği bu lisansın arkasında, Singapur Para Otoritesi (MAS) yer alıyor.

Blockchain girişimleriyle ön plana çıkan Singapur, kripto paralara olan mesafeli yaklaşımıyla tepki çekmişti. Ülke, kripto para ticareti yapan şirketlerin ilgisini çekmese de çalışmalarına devam ediyor. Özellikle son zamanlarda Singapur, birçok kripto para borsasına lisans vererek dikkatleri üzerine çekti.

Tüm süreçlere rağmen MAS, kripto merkezi olmak için yoğun mesai harcıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir