Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.548
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.548
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin’de hedef 500 bin dolar mı, yoksa 10 bin dolar mı?

Bitcoin, Ethereum & diğer kripto paralar, bir yıldan uzun bir süredir kurak bir dönem geçiriyor. Zira kripto para birimleri tüm zamanların en yüksek seviyelerinde işlem görmeye başlayalı bu kadar uzun zaman oldu.

Hisse senetlerinin ve kripto paraların eşit ölçüde düşmesine neden olan gelişme, Fed’in sıkılaştırıcı para politikasıydı. Bununla birlikte kripto paralar özellikle ağır darbe aldı ve Terra’nın çöküşü, Mayıs ayında tüm ekosistemleri tehdit etti. O noktada işlerin daha da kötüye gidemeyeceği varsayılıyordu.

Ancak sorunlu projeleri üç haneli milyonlarla destekleyen büyük kurtarıcı Sam Bankman-Fried, milyarlarla hokkabazlık yaparken kendisi de bazı hatalar yaptı: Kendi imparatorluğunun çökmesine neden olan ve kripto endüstrisine olan güveni kalıcı olarak sarsan hatalar. Milyarlarca dolarlık girişimleri arasında şimdi varlıklarını kaybeden bazı kurumsal yatırımcılar da vardı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz gibi Bitcoin savunucuları bile artık bu piyasanın geleceğine ilişkin beklentilerini düşürmek zorunda kaldı.

Altı aydan kısa bir süre önce Novogratz, Bitcoin’in önümüzdeki beş yıl içinde 500.000 dolarlık rüya seviyeye ulaşmasını bekliyordu. Terra’nın çöküşü bile onun bu fiyat hedefine olan sadakatine gölge düşüremedi.

Ancak FTX her şeyi değiştirdi, bu yüzden bugün olduğu gibi bu tahmininden geri adım atıyor. BTC’nin 500.000 dolara ulaşacağına inanmaya devam etse de önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleşmesini beklemiyor.

Mobius Capital Partners’ın kurucusu Mark Mobius, Bitcoin’i zor günlerin beklediğini düşünüyor. Olası bir dibe vuruşa ilişkin raporlar birikirken BTC’nin 2023’te 10.000 doları test etmesinin muhtemel olduğuna inanıyor.

Bunun nedeni FTX’in çöküşüyle birlikte kripto paraları elde tutmanın eskisi kadar cazip olmaması. Faiz oranlarının düşük olduğu dönemlerde kripto para tutmak için en az %5 getiri vaat eden kripto projeleri gelişti. Ancak Mobius, bu ekosistemin önemli ölçüde FTX’e dayandığını ve artık sonunun geldiğini söyledi:

“Elbette kripto mevduatları için en az %5 faiz sunan bir dizi teklif oldu ancak bu oranları sunan şirketlerin çoğu, kısmen FTX’in sonucu olarak iflas etti.

Dolayısıyla bu kayıplar arttıkça insanlar faiz kazanmak için kripto para tutmaktan korkar hale geliyor.”

Bitcoin için teknik fiyat işaretleri

Bitcoin şu anda %0,77 düşüşle 16.953 dolarda, haftalık kazancı ise %3,01.

Kripto para birimi, dün 16.986 doların hemen altında bir günlük kapanış gördüğü için 30 Kasım’daki %23,6 Fibonacci düzelme bölgesi üzerindeki yükselişi teyit edemedi. Bu nedenle piyasa daha fazla kayıp yaşamaya hazır görünüyor, bu da 21 Kasım’daki en düşük seviye olan 15.504 doların test edilmesi için beklendiği anlamına geliyor.

Yalnızca %23,6 Fibonacci düzelme bölgesi üzerinde sürekli bir yükseliş olması halinde 17.841 dolarlık %38,2 Fibonacci düzeltmesi, 18.424 dolar ile 55 günlük hareketli ortalama ve 18.533 dolarlık %50 Fibonacci düzeltmesi hedeflenebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir