Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.601
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.601
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Animoca Brands 200 Milyon $ Kesintiyi Yalanladı!

Animoca Brands

Animoca Brands, kripto pazarındaki dalgalanma ve bankacılık sektöründeki istikrarsızlık nedeniyle metaverse fon hedefini 200 milyon dolar veya %20 azaltıp 800 milyon dolara düşürdüğü iddialarını yalanladı.

2014 yılında Yat Siu tarafından kurulan Hong Kong merkezli bir oyun yazılımı şirketi ve risk sermayesi şirketi olan Animoca Brands, Sandbox Projesinin önemli yatırımcılarından da biridir.

Şirket ayrıca, değerlemesinin Temmuz 2022 itibariyle 6 milyar dolardan Mart 2023’te kabaca 2 milyar dolara düştüğü yönündeki önerileri de küçümsedi. Reuters’in anonim “konuya aşina kişiler”den alıntı yaptığı bir haberden yola çıkarak yapılan iddialara göre, Animoca’nın başlangıçta Ocak ayında 2 milyar dolarlık metaverse fon hedefini yarıya indirdiği ve yakın zamanda %20 daha keserek 800 milyon dolara indirdiği öne sürülmüştü.

Animoca Brands

Animoca Brands, “Animoca Capital fon hedefinin 2 milyar dolardan 1 milyar dolara ‘düşürüldüğü’ iddiası doğru değil, çünkü 1 milyar dolar her zaman beyan edilen aralık içindeydi” dedi. Şirket, bankacılık çöküşlerinin metaverse fonu için toplanan nihai miktarı etkileyebileceğini kabul etti, ancak nihai büyüklüğün henüz belirlenmediğini vurguladı.

Ayrıca “FTX ve bankacılık krizlerinin mevcut girişim sermayesi üzerinde ciddi bir etkisi olduğuna şüphe yok, ancak Animoca Capital fonu için kaynak yaratma çalışmaları devam ediyor. Zam gerçekleştiğinde, bu fonun nihai büyüklüğü de dahil olmak üzere piyasayı uygun detaylarla bilgilendireceğiz” dedi.

Sızan bilgiler hakkında cevap veren kurucu ortak Yat Siu, verdiği demeçte, bilgilerin isimsiz kaynaklardan geldiği düşünüldüğünde, “kaynakların ve gündemin tam olarak kim veya ne olduğunu tespit etmeyi zorlaştırıyor ki bu talihsiz bir durum” dedi.

Şirkete Göre Toplam Değer 2 Milyardan Fazla!

AB1 olarak işlem gören şirket, Avusturya menkul Kıymetler Borsasında(ASX)  işlem görüyordu. Fakat şirket, ASX’in Animoca’nın kripto ile ilgili yaptığı faaliyetlere katılarak listeleme kurallarını ihlal ettiğine dair iddiaları sebebiyle Mart 2020’de listeden çıktı.

O zamandan beri şirketin hisseleri, Sidney merkezli PrimaryMarkets gibi listelenmemiş hisse senedi odaklı borsalarda işlem görüyor.

Bu iki platformdan alınan veriler doğrultusunda, şirketin 2 milyar dolar değerinin olduğu ortaya çıktı. Fakat Animocaya göre bu sayılar şirketin toplam değerini doğru yansıtmıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir