Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.460
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.460
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

The Sandbox Nedir

The Sandbox, oyuncuların ethereum blok zinciri üzerinde oluşturulan bir Metaverse dünyasıdır. Peki nedir bu Metaverse? Metaverse  kelimesi, “meta” (ötesinde anlam) ve “evren” kelimelerinin birleşimiyle meydana gelmiştir. İnsanların  uzak bölgelerden gerçek zamanlı etkileşimler ve deneyimler yaşayabileceği, bir tarayıcı, kulaklık veya vr gözlüklerle girebileceği bir ortamdır. Sandbox ekosistemi bize bir tarayıcı üzerinden insanlarla etkileşime girmemize imkan sağlıyor. Sandbox ekosistemi üzerinden bir arsa satın alabilir ve bu arsayı istediğiniz gibi dizayn edebilirsiniz. Ethereum blok zincirinde oyun keyfini deneyimleyip, çeşitli NFT varlıklara sahip olabilirsiniz. Şu Anda alfa sezon 3 de olan Sandbox arsa sahip olmadan avatarınızı yaratabilir ve oyun oynayabilirsiniz.

Blok zincir, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (UGC) üretimi için kapsamlı bir deneyim sağlayan üç entegre sistemden oluşur. Kombine ürünler, blok zinciri ve akıllı sözleşmeler aracılığıyla kullanıcı tarafından üretilen içerik için telif hakkı sahipliğini güvenlik altına almalarına izin vererek kullanıcılara daha fazla fayda sağlar.

VoxEdit, Pc veya mac için kullanıcıların avatar, hayvanlar, araçlar, bitkiler, aletler ve öğeler gibi 3 boyutlu nesneler oluşturmasına ve canlandırmasına olanak sağlayan, kullanımı basit ve ücretsiz modelleme ve NFT oluşturma uygulamasıdır. Oluşturulan NFT varlıkları pazar yerinde satılabilir.

NFT pazarı, kullanıcılar VoxEdit uygulaması üzerinden yaptığı NFT’lerini yayınlamalarına ve satmalarını sağlamak için oluşturulan yerdir. Kullanıcılar burada kendi belirledikleri fiyat üzerinden NFT’lerini satabilir veya alabilir.

 

 

Sandbox Game Maker, herkesin ücretsiz olarak 3D oyunlar oluşturmasına olanak tanır. Görsel komut dosyası oluşturma araçları sayesinde kodlama gerekmez. Kullanıcılar yaptığı veya satın aldığı NFT’leri kullanarak oyun tasarlayabilir.

Ada, oyuncuların oyun ile etkileşime girmesini ve deneyim oluşturması için satın aldığı The Sandbox Metaverse’deki dijital bir gayrimenkul parçasıdır. Bir adaya sahip olduğunuzda onu NFT’lerinizle ve oyunlarınızla doldurabilirsiniz. The Sandbox’un içinde her bir haritada kendi metaversinizi oluşturabileceğiniz toplam 166,464 ada bulanacak.

The Sandbox’u Kim Kurdu

The Sandbox,  2011 yılında Pixowl tarafından yaratılmıştır.. Şirketin CEO’su Arthur Madrid ve COO’su Sebastien Borget tarafından kurulmuştur. The Sandbox’ın kurucu ortağı ve operasyon direktörü olan Borget, aynı zamanda The Sandbox oyununun geliştiricisi olan ve daha sonra Animoca Brands tarafından satın alınan Pixowl’un da operasyon direktörü olarak görev yürütüyor.

 

 

Tokenomics

Toplam arzın

%10’u danışmanlara

%17,2’si  tohum satışına

%19’u  Kuruculara ve takıma

%12’si  launchpad için

‘%4’ü stratejik satış için

%25.8’sı şirket rezervi 

%12’si  vakıfa ayrılmıştır.

The Sanbox’un piyasa değeri 1,342,119,401 dolardır. Toplam arzı 3 milyar SAND iken dolaşımdaki arzı 1,5 milyar SAND’dir.

Yatırımcıları

-Snoop Doog

-Adidas

– ATARI

-Animoca Brands

-HELL’S KITCHEN

-MATİC

-Pixowls

Firmaları ile ortaklık kurmuştur.

Sonuç

Şu anda yayınlanan alpha 3 sezonu ile  birlikte The Sandbox ekosistemine girip keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ekosistemin içinde bulunan arsalardan alıp hayal gücünüze göre dizebilir ve dilediğiniz NFT’yi üretebilirsiniz. Büyük firmaların girmesiyle birlikte gittikçe büyüyen Metaverse çılgınlığında  yerlerinizi almayı unutmayın.

16 eylül 2022 tarihinde yayınlanan haberlere göre The Sandbox, yeni ortaklıklara erişimini genişletmeye devam ediyor. Sandbox, Dubai’de, bu yılın başlarında duyurduğu Hong Kong Mega City projesini takip edecek bir projenin altına imza atıyor. Dün yayınlanan haberle birlikte  Hindistan’ın en büyük kripto borsalarından WazirX, The Sandbox ile iş birliği yaparak öğren kazan kampanyası başlattı.

The Sandbox, DappRadar tarafından 2020’nin En İyi 50 Blockchain oyun şirketi arasında 13, sırada yer alırken, yan kuruluşu olan Animoca Brands 5, sırada yer alıyor.

Son olarak İstanbul Blockchain Week  etkinliğinde Sanbox’un COO’su ile düzenlediğimiz röportaj’a linkimizden ulaşabilirsiniz.

The Sandbox’u Nasıl alabilirim

The Sandbox’u, dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya Tıklayabilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir