Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.126
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.126
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Altın’larını Satan Ünlü Tahminci: Ay Sonunda Bu Seviyeler!

Altın fiyatları, özellikle ABD Merkez Bankası’nın (FED) hareketleri ile değişim gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde yeniden hareketlenmeye başlayan altın, hafta sonu düşüş yaşadı. Yatırımcılar, altınlarını ne zaman alıp satacakları konusunda uzmanlardan yardım beklerken; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde altın varlıklarını sattığını açıkladı. Ayrıca son yorumlarını aktardı. İşte detaylar…

İslam Memiş, gram altın için beklentilerini açıkladı

Geçtiğimiz hafta FED’in faiz kararı ile birlikte piyasalar hareketlendi. altın fiyatları hafta sonu düşüş yaşadı. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası’nın sene sonuna kadar 3-4 kere daha faiz artırımı yapacağını düşünüyor.

İslam Memiş, ekonomik krizin 2023 yılında devam edeceğine dikkat çekerken enflasyonun artış yaşayacağını düşünüyor. Memiş, merkez bankalarının enflasyonla mücadele doğrultusunda yalnızca faiz artırımı yaptığını söyledi. İslam Memiş, gram altında destek seviyesi olarak 950 liraya, direnç seviyesi olarak ise 1.050 liraya işaret etti. İslam Memiş’e göre ons altının fiyatı ise ay sonuna kadar 1.880 doları görebilir. Uzman isim, dolar kurunun 17.50 liralık direnç seviyesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor.

Piyasada son durum nedir?

Altın fiyatları, doların gevşemesiyle Salı günü yükselirken, yatırımcılar külçe için daha net bir görünüm elde etmek için büyük merkez bankalarının faiz artırımlarına yönelik duruşlarını dikkatle izlediler. Daha zayıf bir dolar, diğer para birimlerine sahip alıcılar için dolar fiyatlandırılmış külçeyi daha çekici  hale getiriyor. Spot altının fiyatı, 1.841 dolara yükseldi.  Bununla birlikte, gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirileri yükseldi ve sıfır getirili altın kazanımlarını sınırladı.

SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes, “Küresel merkez bankaları için tarihi bir haftanın ardından altın piyasasının sıkı oturduğuna dikkat çekti. Politika yapıcılar bu hafta kararlarının arkasındaki mantığı açıklayacaklar” dedi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD Merkez Bankası geçen hafta, enflasyondaki artışı durdurmak için çeyrek yüzyıldan fazla bir süredir yaptığı en büyük faiz artışını onayladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde sırasıyla Çarşamba ve Perşembe günleri altı ayda bir para politikası ifadesi sunacak.  Dünyanın en büyük merkez bankalarından bazılarının kaçak enflasyon konusunda endişeli bir dizi sürpriz eylemi, tahvil yatırımcılarını hırpaladı. Şimdi, birçok yatırımcı politika yapıcıları belirsizliği sona erdirmek için hızlı hareket etmeye çağırıyor.  Külçe genellikle bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak görülse de, daha yüksek faiz oranları ve tahvil getirileri, altın tutmanın fırsat maliyetini artırır ve bu da hiçbir şey getirmez.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir