Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.480
% 4.51
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.480
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Altın 1.780 dolarda dirençle karşı karşıya olurken Çin’deki sorunlar bakırın başına bela oldu

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – Altın fiyatları, Rusya-Ukrayna çatışmasının tırmanacağına dair korkularla birlikte güvenli liman talebinin de azalmasıyla Perşembe günü önemli bir direnç seviyesinden düşerken bakır fiyatları Çin’deki COVID-19 endişeleriyle daha da geriledi.

Külçe altın fiyatları da son beş seansın dördünde elde ettiği güçlü kazançların ardından bir miktar kâr realizasyonu yaşasa da üç ayın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor.

Spot altın %0,3 düşüşle 1.773,88 dolara gerilerken altın vadeli işlemleri 1.777 dolar civarında değişmedi. NATO üyelerinin; Polonya’da iki kişinin ölümüne neden olan füzenin muhtemelen Ukrayna güçleri tarafından, kendilerini Rusya’nın füze saldırılarına karşı savunmak için atıldığını açıklamasının ardından Rusya-Ukrayna çatışmasında potansiyel bir tırmanma korkusunun azalması da metale yönelik güvenli liman talebini azalttı.

Sarı metal fiyatları; özellikle beklenenden daha zayıf gelen ABD enflasyon verilerinin, fiyat baskılarının hafiflediğine işaret etmesinin ardından Fed’in şahin duruşunun yumuşayacağı beklentisinin artmasından dolayı doların gerilemesiyle son seanslarda yükseldi.

Bir dizi Fed üyesi de olası bir resesyondan kaçınmak için daha küçük faiz artışlarını desteklediklerini söyledi. Piyasalar şu anda, Fed’in Aralık ayında faizleri 50 baz puan ile nispeten daha yavaş bir tempoda artırma şansını %90 üzerinde olasılıkla fiyatlandırıyor.

Artan faiz oranları, bu yıl altın fiyatları üzerinde baskı yaratan en büyük unsur oldu çünkü yüksek getiriler sarı metali tutmanın fırsat maliyetini artırdı. Ancak analistler, ABD enflasyonundaki yavaşlama sayesinde metalin daha iyi olabileceğini söyledi.

Oanda’daki analistler bir notta “Çok az düşüş oldu ve yukarı yönlü baskı devam ediyor. 1.780 doların kırılması yeni bir yükseliş için katalizör olabilir ve bu süreçte rallinin sürdürülebilirliğine ilişkin şüpheleri hafifletebilir – ABD’nin her iki enflasyon raporunun da bunu zaten yapmadığını varsayarsak.” diye yazdı.

Yatırımcılar ABD ekonomisi hakkında yeni ipuçları beklerken Perşembe günü dolar dar bir aralıkta seyretti.

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları, Çin’de yavaşlayan ekonomik büyümeye ilişkin endişelerin devam etmesi nedeniyle bir önceki seansta %1,6’lık düşüşün ardından Perşembe günü yatay seyretti.

Bakır vadeli işlemleri, Çin’de yeni bir COVID-19 dalgasının ekonomik faaliyeti daha da olumsuz etkileyeceği korkusuyla baskı altında kalarak 3,7575 dolar seviyesinde yatay seyretti.

Ülke son altı ayın en kötü vaka dalgasıyla boğuşurken Çin’den gelen ekonomik veriler beklenenden zayıf.

Bu durum, Şili ve Peru’daki aksaklıkların neden olduğu bakır arzındaki daralma işaretlerini büyük ölçüde dengeledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir