Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.042
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.042
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

COVID-19 endişelerinin arzdaki daralmaya ağır basması ile petrol düşüş yaşadı

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – ABD stoklarının beklenenden çok daha fazla düştüğünü gösteren verilere ve arzın sıkılaşıyor gibi görünmesine rağmen Çin’de artan COVID-19 vakalarının, yavaşlayan ham petrol talebiyle ilgili yeni şüphelere yol açmasıyla petrol fiyatları Perşembe günü daha da düştü.

Çin bu hafta günlük 20.000’in üzerinde yeni vaka bildirerek yaklaşık yedi ayın en yüksek artışını kaydetti. Bu sayı, ülke nüfusunun çok küçük bir kısmını oluştursa da ülkenin katı COVID-19 politikası kapsamında yeni kısıtlamalara ilişkin endişeleri artıracak kadar büyüktü.

Bu hafta açıklanan endüstriyel üretim ve perakende satış verileri de ülke ekonomisinin bir kez daha salgının baskısı altında olduğunu göstererek emtiaya yönelik iştahın daha da zayıflayacağını müjdeledi.

Yinelenen COVID-19 kısıtlamaları, bazı bölgelerde kitlesel testler azalmış olsa bile ülkenin bazı bölgelerinde halk arasında huzursuzluğa yol açmış gibi görünüyor.

Brent Asya’da erken ticarette %1,1 düşüşle 91,82 dolara gerilerken WTI %1,3 düşüşle 84,44 dolara indi. Her iki sözleşme de Çarşamba günü dalgalı bir seansta düştükten sonra kayıplarını ikinci seansa taşıdı.

OPEC yüksek enflasyon ve artan faizlerden kaynaklanan olumsuzlukları gerekçe göstererek 2022 ve 2023 yılları için talep tahminini düşürdükten sonra petrol fiyatları haftaya zayıf bir başlangıç yaptı.

NATO üyelerinin; Polonya’da iki kişinin ölümüne neden olan Rus yapımı bir füzenin muhtemelen Ukrayna tarafından ateşlendiğini açıklamasının ardından Rusya-Ukrayna çatışmasının tırmanacağına dair endişelerin azalması da ham petrole olan iştahı azalttı.

Haber, çatışmanın tırmanmasının bu yılın başlarında olduğu gibi küresel petrol arzını bir kez daha kesintiye uğratacağı yönündeki bazı beklentilerin altını oydu.

Hükümet, stratejik petrol rezervinden yaklaşık 4,1 milyon varil petrol kullanmasına rağmen yatırımcılar, geçen hafta ABD ham petrol stoklarında beklenenden daha büyük bir azalma olduğunu gösteren verileri, büyük ölçüde görmezden geldi.

Ancak benzin ve petrol ürünleri stoklarında beklenenden daha büyük bir düşüş yaşanması, talebin önemli bir itici gücü olan petrole yönelik tüketici iştahının yavaşladığına dair bazı endişeleri artırdı.

Yine de ham petrol arzında daralma sürüyor gibi görünüyor. Tanker verileri, OPEC’in ham petrol ihracatının bu ay ciddi şekilde düştüğünü gösterdi – bu da muhtemelen kartel üyelerinin, Ekim ayında açıklanan günlük 2 milyon varillik arz kesintisinden kendilerine düşen payı uyguladıklarını gösteriyor.

Kartel ayrıca kısa bir süre önce yatırımcılara, fiyatlardaki herhangi bir düşüşü dengelemeye hazır olduğu konusunda güvence verdi. Şu ana kadar Brent için 90 doların, OPEC’in ham petrol fiyatları için eşiği olduğu görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir