Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.176
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.176
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Eski Alameda ve FTX Yöneticileri Suçlamaları Kabul Kabul Etti

Alameda

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang, FTX’in çöküşüne neden olan olaylardaki rolleri nedeniyle haklarındaki tüm federal suçlamaları kabul etti.

ABD avukatı Damian Williams Çarşamba günü yaptığı açıklamada, New York Güney Bölgesi’nin ikili hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve her ikisinin de yetkililerle işbirliği yaptığını söyledi.

Ellison toplu olarak emtia ve menkul kıymet dolandırıcılığı yapmak ve banka dolandırıcılığı da dahil olmak üzere yedi ayrı suçlamayla karşı karşıya. Savcılarla yapılan savunma anlaşmasına göre bu suçlamalar en fazla 110 yıl hapis cezası gerektiriyor.

Hem FTX hem de Alameda’da baş teknoloji sorumlusu olarak görev yapan Wang, dolandırıcılık ve menkul kıymet dolandırıcılığı olmak üzere dört ayrı suçlamayı kabul etti. Washington Post’a göre Wang, 50 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Şu anda her ikisinin de 250.000 dolar kefalet ve ülke dışına seyahat kısıtlaması karşılığında serbest bırakıldığı bildirildi.

Eski Alameda Yöneticisi Caroline Ellison Manipülasyon İle Suçlanıyor

SEC’in iddiasına göre Ellison, 2019 ve 2022 yılları arasında eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından borsanın FTT tokeninin fiyatını artırmak için büyük alımlar yaparak fiyatı manipüle etmeye yönlendirildi.

Bu fiyat manipülasyonunun Alameda’nın FTT varlıklarının şişirilmesine neden olduğu ve bunun da firmanın bilançosunun yanlış beyan edilmesine yol açtığı belirtildi.

Wang ayrıca FTX’in yazılımında daha önce bildirilen ve Alameda’nın borsanın müşteri fonlarını yönlendirmesini sağlayan bir arka kapı oluşturmakla suçlandı. Ellison’ın zimmetine geçirdiği bu fonları Alameda’nın ticari faaliyetleri için kullandığı iddia ediliyor.

FTX’in kurucu ortağı Bankman-Fried’in suçunu itiraf edip etmeyeceği henüz belli değil. Wang’ın avukatı Ilan Graff, yaptığı açıklamada müvekkilinin “eylemlerinin sorumluluğunu kabul ettiğini ve işbirliği yapan bir tanık olarak yükümlülüklerini ciddiye aldığını” söyledi.

Bankman-Fried’de geçen hafta Bahamalar’da tutuklanmıştı. Şu anda FBI gözetiminde bulunan Bankman-Fried’in Çarşamba günü geç saatlerde ABD’ye iade edildiği bildirildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir