Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.586
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.586
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

ABD Hazine Yetkilisi, Dijital Dolar İçin Acele Etmediğini Söyledi

Dijital Dolar

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın üst düzey yöneticisi Nellie Liang,, Çarşamba günü Bloomberg’e verdiği bir röportajda federal hükümetin merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimini (CBDC)  “dijital dolar”  piyasaya sürme konusunda hiçbir baskı altında olmadığını söyledi.

Liang’a göre, ülkenin düzenleyicilerinin öncelikle dijital doların herhangi bir şekilde hızlı ve düşük maliyetli, gerçek zamanlı bankalar arası ödemelerin gerçekleştirilmesine yardımcı olup olmayacağını belirlemeleri gerekiyor. İlginç bir şekilde, Federal Rezerv önümüzdeki yıl gerçek zamanlı bankalar arası ödemeleri başlatma konusunda zaten istekli olduğunu söylemişti.

Ayrıca Liang, ABD’nin bir CBDC’yi benimsemesinin hala birkaç yıl uzakta olabileceğini ima etti. Liang, bu süre zarfında diğer pek çok ülkenin CBDC’lerini uygulamaya koymuş olması gerektiğini ve bunun ABD’yi de CBDC’yi benimsemeye teşvik edebileceğini düşünüyor.

“Doların liderliği belirli bir teknolojiden değil, yönetişim sistemimizden, finansal piyasalarımızı yöneten kurallardan, hukukun üstünlüğünden ve kurumlarımızın güvenliği ve sağlamlığından geliyor.”

Dijital Doların Gecikmesi Çin’i Bu Alanda Güçlendiriyor.

ABD hala dijital para birimini bulmakta zorlanırken, Çin’in şu ana kadar en az 15 eyalette dijital yuan pilot uygulamasını gerçekleştirdiğini belirtmekte fayda var. Dahası, dijital yuan çok uluslu bir finans ağında da pilot olarak kullanıldı.

Bazı finans uzmanlarına göre Çin, dijital nakit söz konusu olduğunda standartları belirleme yolunda ilerliyor. Esasen bu, doların dünyanın rezerv para birimi olarak yerinin şu anda tehdit altında olabileceği anlamına geliyor.

Şüphesiz ABD hükümetinin CBDC çıkarmak için acelesi yok. Ancak nihayet hazır olduğunda, Fed bunu Kongre ve yürütme organı ile işbirliği içinde yapacaktır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir