Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.550
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.550
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Alameda Research, Grayscale Aleyhine Dava Açtı

Alameda Research

Alameda Research, 6 Mart’ta Delaware Eyaleti’ndeki Chancery Mahkemesi’nde Grayscale Investments aleyhine dava açtı. Davada Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, Grayscale’in sahibi Digital Currency Group (DCG) ve grubun CEO’su Barry Silbert de iddiaların hedefinde yer alıyor.

Alameda Research, geçtiğimiz Kasım ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. Dava, Grayscale Bitcoin ve Ethereum Trust’larındaki hissedarlar için 9 milyar dolar veya daha fazla değerin ortaya çıkarılmasını ve FTX borçlularının müşterileri ve alacaklıları için çeyrek milyar doların üzerinde varlık değerinin gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

Davacı, Grayscale’in güven anlaşmalarını ihlal ederek 1,3 milyar doların üzerinde yönetim ücreti aldığını iddia etti. Ayrıca Grayscale’in, hissedarların hisselerini geri almalarını engellemek için “bahaneler uydurduğunu” ve kendi koyduğu geri alma yasağı olarak adlandırdığı bir uygulama yaptığını öne sürdü. Bu nedenle, Tröstlerin hisseleri Net Varlık Değerine göre yaklaşık %50 iskonto ile işlem görüyor.

Alameda Research’e göre, eğer Grayscale ücretlerini düşürür ve itfaları  engellemeyi bırakırsa, FTX Borçlularının hisseleri en az 550 milyon dolar değerinde olacaktır. Bu da FTX Borçlularının hisselerinin bugünkü değerinden yaklaşık %90 daha fazla olacaktır.

Grayscale, Bitcoin Trust’ında 22 milyon ve Ethereum Trust’ında 6 milyon hisseye sahip olduğunu belirtiyor. Chancery Mahkemesi, Delaware şirketlerinin iç işlerini ilgilendiren anlaşmazlıkların belirlenmesi için bir forum olarak kabul ediliyor.

Bu dava, Grayscale’in kredi veren kolu Genesis Global’in Ocak ayında iflas başvurusunda bulunmasından ve Grayscale’in Bitcoin spot borsası oluşturma başvurusunu reddetme kararının ardından Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na dava açmasından sonra gelmektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version