Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.653
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.653
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

AKAMİB/Aymen: Kredi muslukları açılmalı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamalarını Bloomberg HT’ye değerlendiren Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen söz konusu açıklama hakkında “Umuyorum ki bu Şahap Bey’in kişisel fikridir, kurum fikri değildir” dedi.

Tüm sektörlerde üretimde ve ihracatta finansmana erişimde önemli bir sıkıntı olduğunun altını çizen Aymen “Ekonomi kurmaylarının tüm söylemlerinde yüzde 14 politika faizinden bahsediliyor. Devlet bankalarındaki kısıtlı kaynaklardan dolayı, zaten fatura karşılığı kullandırılan yüzde 14 politika faizine erişiminiz çok zor. Özel bankalarda kredi faizleri yüzde 44-45’lerden başlıyor. Herkes tekerini bir şekilde döndürmek zorunda olduğu için mecburen bu oranlardan kredi kullanıyor. “ diye konuştu.

Aymen, sözlerine şu şekilde devam etti:

Yatırım tarafında, Sayın Cumhurbaşkanımız KGF kredisinden bahsetti. 31 Temmuz’a kadar faturalar toplandı. Bir kısım firmalar bu krediye güvenip makina alımı için ön ödeme yaptı. Buna karşın halen bu konuyla ilgili hiçbir ses, haber yok.

Bu ülkede yüzde 90’lar üzerinde gerçek enflasyon var. Dolayısıyla, bankaların yüzde 14 politika faizi ile uzun süreli kredi kullandırabilmesi çok zor; ama bugünkü enflasyon ortamına göre birtakım ayarlamalarla ihracatın devam ettirilmesi lazım. İmkânlar ölçüsünde kredi musluklarının açılması lazım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir