Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.927
% 2.35
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.927
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Airdrop Vadeden Aday Srettha Thavisin Başbakan Oldu!

Başbakan

Tayland‘da emlak devi olarak bilinen Srettha Thavisin, parlamentoda hem alt hem de üst meclisin oylarını alarak ülkenin yeni başbakanı oldu.

Tayland’da Mayıs ayında yapılan genel seçimleri İleri Hareket Partisi (MFP) ilk sırada tamamlamış, Pheu Thai ise ikinci parti olmuştu. Seçim sonucunda sekiz muhalefet partisi koalisyon oluşturarak MFP adayı Pita Limjaroenrat’ı Başbakan adayı göstermişti. Ancak Pita’nın 13 Temmuz’da parlamentoda gerçekleştirilen oylamada başbakan seçilememesinin ardından ülkede başbakanlık krizi patlak vermişti.Şimdi Tayland’da merakla beklenen seçimlerin sonuçları belli oldu ve uzun süredir devam eden belirsizlik sona erdi.

Kripto adaptasyonunun en çok olduğu ülkelerden biri konumundaki Tayland’da yeni başbakan emlak zengini olarak da bilinen Srettha Thavisin oldu.

Mayıs ayında tamamlanan seçimlerden sonra, başbakanı belirlemek için parlamento seçimleri de heyecanla bekleniyordu. Srettha Thavisin, 727 milletvekilinden 482’sinin oylarını almayı başardı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Başbakan Olması Halinde Airdrop vadetmişti!

Muhalefet lideri olan Thavisin, nisan ayındaki seçim kampanyasının merkezinde başbakan olması halinde her Tayland vatandaşının 10.000 Tayland bahtı (300 $) alacağı ulusal bir ‘airdrop‘ sözü yer alıyordu.

Bir parti sözcüsü Bangkok Post‘a yaptığı açıklamada, 10.000 baht’ın (THB) 16 yaş ve üzeri her Tayland vatandaşına verileceğini ve evlerinin yalnızca dört kilometre yakınında harcanabileceğini söyledi. Airdropta mevcut bir dijital varlık veya kripto para birimi değil, bir tür ulusal token kullanılacak. Satıcılar bu parayı belirlenen bankalarda nakde çevirebilecek.

Bu proje, 500 milyar THB (14,3 milyar dolar) olduğu tahmin edilen yüksek maliyeti ve Tayland‘da halihazırda kullanımda olan mevcut dijital bankacılık girişimleri varken blockchain teknolojisinin kullanılması nedeniyle eleştirilerden de nasibini aldı.

Udomsak, yeni yönetimin Tayland kripto projelerinde artışa yol açacak daha yumuşak kripto düzenlemeleri sunmaya devam edeceğini öngörüyor. Sansiri‘nin ICO‘larla olan ilişkisine işaret ederek, “Tayland‘ın kripto ortamı hızla gelişiyor” diyor.

İlginizi Çekebilir: Warren Buffett ”Covid’ten Daha Kötü Yeni Bir Pandemi Yaklaşıyor”.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir