Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.129
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.129
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Warren Buffett ”Covid’ten Daha Kötü Yeni Bir Pandemi Yaklaşıyor”.

warren-buffett-bitcoin-btc

Dünyanın en zengin beşinci insanı Warren Buffett, ”Covid’ten daha kötü yeni bir pandemi yaklaşıyor”.

Buffett, 2024-2026 arasında yeni bir pandeminin çıkacağını bu pandemi için aşıların üretilmesinin COVID-19 pandemisindeki gibi çok uzun bir sürece alacağını, bu pandeminin iklim değişikliğine bağlı olarak daha hızlı yayılacağına ve kıtlığın ortaya çıkacağını söyledi.

En son  1 Aralık 2019‘da Çin’in Vuhan kentinde başlayana COVID-19 pandemisinin dünya piyasalarında yol açtığı krizleri gözden geçirelim;

  • Sağlık Krizi
  • Ekonomik Kriz
  • Sosyal Kriz
  • Tedarik Zinciri Kriz
  • Seyahat Krizi
  • Eğitim Krizi
  • Beslenme Krizi
  • Aşı Dağıtımı Krizi

Yukarıda değindiğimiz ana başlıklara bakacak olursak dünyadaki neredeyse her sektör bu pandemide çok büyük maddi kayıplar yaşadı.

Bu krizlerin sıkıntısını şu an bile çekmeye devam ediyoruz örnek verecek olursak pandemiden kaynaklı çip krizinden kaynaklı olarak araba üretimi durma noktasına gelmişti dünyada araba üretiminin durması ise var olan araba fiyatlarının aşırı yükselmesine sebep oldu.

Maddi kayıpların yanında çok büyük insani kayıplar da oldu  6.837.598 insan hayatını kaybetti.

Şimdi ise Buffett’in bahsettiği yeni krize değinelim. Yeni kriz ortaya çıkarsa daha etkilerini yavaş yavaş atlatmaya başladığımız COVID-19 pandemisinin etkilerini tam atlatamamışken yeni krizin çıkması dünyayı çok büyük krizlerin eşiğine getirebilir.

Yeni pandemi dünyada çok büyük gıda krizleri çıkarabilir ve bu yeni çıkacak pandemi ile çok fazla insan yaşamını yitirebilir.

Pandemilerin Kripto Sektörüne Etkileri

COVID-19 pandemisinin bütün dünyaya yayılması ile bir çok iş yeri kapandı bu da çok büyük bir işsizliğe sebep oldu.

İnsanlar çalışamadıkları için para kazanamadı devletler de vatandaşlarının zararlarını karşılayıp işsiz insanlara yardım etmek için yardım paketleri hazırladı genelde bu yardım paketleri para dağıtımıydı.

Bu pandemide kripto sektöründe çok büyük bir düşüş oldu ama devletlerin vatandaşlarına yaptığı bu para yardımını insanların kripto sektörüne aktarması ile kripto paralar çok ciddi yükselişler yaşadı.

Bu da bizi olası bir pandeminin kripto sektörüne nasıl bir etki yaratabileceğini bizlere özetliyor.

Ben bu haberi yazarken yeni bir haber düştü bu haber “ABD’de COVID-19 BA.2.86 varyantı nedeniyle yeniden maske takma zorunluluğu getirilmeye başlandı” yeni gelişmeler olursa aktarmaya devam edeceğiz.

En Hızlı Haber Takibi İçin telegram kanalımıza katılabilirsiniz katılmak için tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir