Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.551
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.551
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

AB’den Sosyal Medya Platformlarına Uyarı!

Avrupa’nın en büyük tüketici hakları grubu BEUC, sosyal medya platformlarının kripto paralar hakkında yanıltıcı reklamları olduğuyla ilgili şikayette bulundu. Danimarka, Fransa, Yunanistan, İtalya, Litvanya, Portekiz, Slovakya ve İspanya da bu şikayete destek verdi.

İlginizi Çekebilir:Commonwealth Bank, Kripto ödemelerini durduruyor!

Sosyal medya platformlarından TikTok,Youtube,Instagram ve Twitter bu suçlamalara doğrudan maruz kalmış durumda. Yanıltıcı reklamların yayılmasına izin vermek ve birçok kullanıcıyı ciddi zarara soktuğu iddiasıyla yapılan bu şikayet, haksız ticari uygulamaların da önüne geçmek istiyor.

BEUC bu şikayetin gerekçesini kripto paralardaki volatil yapıya ve süpekülatif olmalarına bağladı. Oluşum, internet sitesi üzerinden yayınlanan kısa raporda, ellerinde bu reklam istismarı ve kötüye kullanma suçlamarıyla ilgili birçok kanıt olduğunu söyledi.

BEUC Genel Direktörü Monique Goyens:

”Tüketicilere, sosyal medyadaki reklamlar ve etkileyiciler tarafından giderek daha fazla ‘hızlıca zengin olma’ fikri vadediliyor. Ne yazık ki çoğu durumda bu iddialar gerçek olamayacak kadar iyimser ve tüketiciler adalete başvurmadan çok para kaybetme riskiyle karşı karşıya.”

Düzenlenilmesi istenen öncelikli maddeler ise şu şekilde:

  1. Kripto reklamlarına ilişkin daha katı reklam politikaları uygulayan platformlar
  2. Influencerların, tüketicileri kriptonun doğası konusunda yanıltmasını önlemek için önlemlerin alınması
  3. Tüketicileri haksız uygulamalara karşı korumak için alınan önlemlerin etkinliği hakkında Avrupa Komisyonu’nu bilgilendirmek

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir