Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.555
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.555
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

ABD Başkanlık Seçimleri ve Kripto Sektörü

ABD

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimi için yapılanlar son hız devam ediyor. Donald Trump ve Joe Biden özellikle genç seçmenler için bir çok adım atıyor. Atılan bu adımlar ister istemez kriptoyu da ilgilendiriyor.

2024 ABD başkanlık seçimlerinde kripto para sektörü büyük bir rol oynuyor. Donald Trump’ın kripto yanlısı açıklamalarının ardından, Başkan Joe Biden da bu alana yönelik olumlu sinyaller veriyor. Biden’ın seçim kampanyası ekibi, Z Kuşağı seçmenlerini çekmek amacıyla yeni bir hamle yaparak dijital stratejilerini güçlendirmeye karar verdi.

Joe Biden’ın seçim kampanyası, genç seçmenlerin ilgisini çekmek için internette popüler içerikler üretebilecek bir “Meme Yöneticisi” arıyor. Bu pozisyon, internet üzerindeki en iyi içerik yaratıcıları ve meme sayfalarıyla işbirliği yaparak kampanyanın dijital varlığını artırmayı hedefliyor.

Biden’ın kampanyası daha önce de internet kültürünü kullanmıştı. 2022’de, başkanı lazer gözlerle tasvir eden “Dark Brandon” memesi büyük ilgi görmüştü ve hatta Biden, bu memeden Seth Meyers’in Late Night programında bahsetmişti. Meme yöneticisinin görevleri arasında, dijital medya şirketleri, podcast yayıncıları ve sosyal medya fenomenleriyle ilişkileri yönetmek de bulunuyor. Bu, kampanyanın genç seçmenlere ulaşma ve sosyal medya stratejilerini modernize etme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.


Bu yazı da dikkatinizi çekecektir: Hong Kong’da Ethereum İçin Kritik Karar!


Demokratların kripto para konusundaki duruşlarını değiştirmesi, büyük ölçüde Donald Trump’ın 2024 seçimleri için kripto para destekçisi yorumlarından etkilenmiş gibi görünüyor. Trump, Ağustos 2023’te Georgia’daki Fulton County Hapishanesi’nde çekilen sabıka fotoğrafını kullanarak, bu görüntüyü içeren ürünler satmış ve Aralık 2023’te “MugShot” NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü.

Biden’ın kampanyası, Z Kuşağı seçmenleriyle daha etkili bir şekilde etkileşim kurabilmek için dijital ve meme tabanlı içeriklere yönelerek, sosyal medyanın gücünden yararlanmayı hedefliyor. Bu strateji, modern seçim kampanyalarında dijital medya kullanımının önemini bir kez daha vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ABD Başkanlık Seçimleri ve Kripto Sektörü” te bir düşünce

  1. Pingback: Ethereum ETF İhraççılarına Bu Sabah Son Tarih Olarak Verildi! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir