ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, stablecoin birimlerinin düzenlenmesi için yeni bir yasa taslağı yayınladı.
Kripto sektörünün piyasa hacmi olarak en büyük ürünlerinden biri olan stablecoin birimleri için düzenleyici baskılar sürüyor. Halihazırda birçok kripto ürünü için düzenleyici yasalar üzerinde çalışılırken finans kurumları özellikle stablecoin birimleri üzerine yoğunlaşıyor.
Konu ile ilgili en somut adım ise ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nden geldi. Komite, hazırladığı stablecoin yasasının taslak versiyonunu yayınladı.
Stablecoin Yasası Hazırlandı
ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından hazırlanan yasa taslağına göre, Federal Rezerv banka dışı stabilcoin’lerden sorumlu tutuluyor. Ayrıca tasarı, ABD merkez bankasının şu anda kendi stabilcoin’lerini çıkaran veya çıkarmak isteyen banka dışı şirketleri onaylamasını ve düzenlemesinin önünü açıyor.
Tasarının yürürlüğe girmesi durumunda kendi stabilcoin’lerini çıkarmak isteyen kredi birlikleri ve bankalar, bunu bağlı oldukları ana mali düzenleyiciden onay alarak yapabilirler.
Yasa tasarısının bir diğer önemli noktası ise stabil bir varlık tarafından desteklenmeyen stabil paralara geçici olarak iki yıllık bir yasak getirilmesi.
Ayrıca, tasarı bankacılık düzenleyicileri ve Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nün, sabit paralar arasında birlikte çalışabilirlik için standartlar belirlemesine olanak tanıyan zorunlu teknik ve yasal şartnameler de dahil olmak üzere kullanım kolaylığı sağlamak için çalışabileceğini öngörüyor. Bu da kullanıcıların her biri için yerel sabit paralar satın almadan farklı ödeme sistemleri arasında takas ve ödeme yapmalarına olanak tanıyan bir çözüm sunabilir.
Son olarak, tasarı, Federal Rezerv’in merkez bankası tarafından çıkarılacak bir dijital doların etkilerini incelemeye yönlendirecek. Fed, halihazırda dijital bir dolar çıkarılıp çıkarılmayacağını incelemeye başlamış olsa da, tasarı para politikası, finansal istikrar ve bireyler için mahremiyet gibi belirli odak alanlarını zorunlu kılacak.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.