Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.182
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.182
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD Senatörleri Artık Kripto Yanlısı!

ABD Senatörleri

Coinbase’in savunuculuk kuruluşu Stand with Crypto’nun son verilerine göre, ABD Senatörleri artık kripto paranın yanında.

Artık ABD Senatörleri içerisinde kripto pğaraları savunan tam 18 senatör bulunuyor.

Stand with Crypto’nun son verilerine göre, Cumhuriyetçi ABD Senatörleri olan Cynthia Lumnis ve Ted Burr’un en kripto yanlııs 2 senatör olduğu göze çarpıyor. Cynthia Lumnis tek başına kriptoyla ilgili sekiz kripto yasa tasarısı ve 184 kamu açıklaması sunuyor. Ted Burr ise sekiz yasa tasarısı ve 24 açıklamayla övünüyor.

ABD Senatörleri

Lumnis ve Burr’un hemen ardından, beş yasa tasarısı ve 92 beyanı gösteren Cumhuriyetçi dostlar Ted Cruz ve Bill Hagerty geliyor. Kriptoya karşı olumlu bakış açısı sergileyen 18 senatörden 14 tanesi cumhuriyetçi iken kalan 4 tanesi ise demokrattır.

Tabloya genel olarak baktığımızda ise ABD Senatörleri sayısı her eyalet için 2 adet ile beraber 100 kişiden oluyor. Net olarak 30 senatör ise kripto paralara karşı muhalif kişilerdir.

Donald Trump ve Bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr’ın kriptoyu desteklemeye yönelmesine kesinlikle göz yumamayız.

Bu yazı dikkatinizi çekebilir: Bitcoin’e ABD Başkan Adayından Tam Destek!

Kennedy yakın zamanda seçilmesi halinde Bitcoin için bir yasa teklifi sunacağını seçim kampanyasına eklemişti. Trump ise CBDC’lerin oluşturulmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Hali hazırda ABD Başkanlığı yapan Joe Biden dijital varlıklara yaklaşımından dolayı kripto karşıtı olarak görülmekte.

Kripto Varlık Karşıtları

Stand With Crypto verilerine göre, kriptoya karşı çıkan senatörlerin en dikkat çekeni, şu anda toplam üç kripto karşıtı yasa tasarısını destekleyen veya sunan ve ayrıca kriptoya karşı toplam 76 açıklama yayınlayan Elizabeth Warren’dır.

Temmuz 2023’te Elizabeth Warren, Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını yeniden uygulamaya koyarak şunları yeniledi;

  • Saklama dışı dijital cüzdanlara yönelik sıkı önlemler alma
  • Banka Gizlilik Yasası sorumluluklarını genişletme
  • Kara Para Aklamayı Önleme
  • Uyumluluk incelemesi oluşturma
  • Yasa dışı kullanımla mücadele etme

Tasarı, adanın her iki tarafından da çok sayıda milletvekili tarafından destekleniyor. Yasa, dijital varlıkların yasa dışı kullanımını ele almada başarısız olacağını iddia eden savunuculuk gruplarından eleştirilere maruz kaldı.

Warren, 2023’te yeniden seçim kampanyasının önemli bir parçası olarak “kriptoya karşı savaş” yaptı. O zamandan bu yana, aksini gösteren kanıtlar artmasına rağmen, kripto paranın Orta Doğu’da terörizmin finansmanına önemli ölçüde yardımcı olmak ve genel olarak yasa dışı faaliyetler için kullanıldığını iddia eden çeşitli kamu açıklamaları yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version