Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.715
% 4.19
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.715
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

ABD, Kripto Bankacılığına Dair Kanıt Arıyor

abd finansal komitesi kripto bankacılık

Milletvekilleri, dijital varlık endüstrisinin bankaları koruma arzusuyla ilgili olmayan bankacılık erişimini engellemek için “koordineli bir strateji” uyguluyor.


▪ Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin üç Cumhuriyetçi üyesi, ABD bankacılık düzenleme kurumlarının başkanlarına dijital varlık firmalarına karşı yürütülen olası koordineli çabalar hakkında bilgi isteyen mektuplar gönderdi. Mektuplar, milletvekilleri tarafından daha önce aynı adreslere gönderilen mektupların devamı niteliğinde.

▪ 25 Nisan tarihli mektuplar Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Başkanı Martin J. Gruenberg, Federal Reserve System Başkanı Jerome Powell ve Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Komptrolör Vekili Michael J. Hsu’ya hitaben yazılmıştı. Mektuplar, kurumların kayıtlarını görmek için bireyselleştirilmiş bir dizi taleple birlikte aynı metni içeriyordu.


➜ Mektuplar, Obama Yönetimi’nin bankaları belirli iş türlerine hizmet vermeyi reddetmeye teşvik eden sözde Tıkanma Noktası Operasyonu’nu hatırlatarak başladı. Mektuplar şöyle devam ediyordu:

“Bugün, Amerika Birleşik Devletleri’nde inovasyonu bastırmak için, federal düzenleyicilerinin koordineli eylemlerinin yeniden canlandığını görüyoruz. Bunun, dijital varlık ekosisteminden daha net bir örneği yoktur.”

➜ Mektupların yazarları, OCC’nin 1179 sayılı Yorumlayıcı Mektubunu, FDIC’nin Nisan 2022 tarihli mektubunu ve Ocak ayında yayınlanan üç kurumun ortak açıklamasını örnek gösterdiler. Kripto endüstrisinde görülen “sıradan dolandırıcılığa” rağmen, “Dijital varlık faaliyeti, doğası gereği riskli değildir” diyorlar. Bunlara ek olarak;

“Birlikte ele alındığında, Fed, FDIC ve OCC’nin eylemleri, son olaylara tepki olarak veya finansal kurumları riskli davranışlardan korumak için ani bir arzunun sonucu olarak görünmüyor, bunun yerine Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dijital varlık ekosisteminin bankasızlaştırılması için koordineli bir strateji öneriyor.”

➜ Temsilciler, Patrick McHenry, Bill Huizenga ve French Hill, söz konusu kurumların her birinin çalışanları ile denetledikleri kurumlar arasında atıfta bulunulan belgelere ilişkin iletişimle, ilgili kamuya açık olmayan kayıtları talep etmektedir.


“Bu, dijital varlık ekosistemini çökertmeye yönelik devam eden çabalara şeffaflık getirmek için harika bir adımdır. DigitalChamber, etkilenen üyelerimizi geçen ay debanking hakkında konuşmak üzere tepeye getirdi.”


“Blockchain Teknolojisi, Gelecekte Neleri Değiştirecek?” başlıklı yazımız dikkatinizi çekebilir.

Blockchain teknolojisi gelecekte neleri değiştirecek?


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir