Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$95.549
% 1.70
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.549
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

ABD Hazine Bonoları: 1 Milyar Doları Aştı, RWA !

Geçtiğimiz hafta ABD tarafında , BlackRock’un ilk tokenleştirilmiş varlık fonu olan BUIDL piyasaya sürüldükten sonra,sektörde yeni bir gelişme kaydedildi.Bu gelişmeyle birlikte, Ethereum, Polygon, Solana ve diğer blockchain ağlarında bulunan Amerika Birleşik Devletleri Hazine bonolarının toplam değeri 1 milyar doları aşmış durumda. Bu başarının elde edilmesinde, BlackRock USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu’nun son zamanlarda piyasaya sürülmesinin de etkisi büyük oldu.

BUIDL, 20 Mart’ta Ethereum üzerinde piyasaya sürüldü ve şu anda 244.8 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Etherscan’e göre, fonla ilgili geçen hafta gerçekleşen dört işlem, fonun 95 milyon dolarlık bir artış sağlamasına yardımcı oldu ve bu da onu en büyük ikinci tokenleştirilmiş devlet menkul kıymetleri fonu konumuna getirdi.

21Shares‘in Dune Analytics kontrol panelinde yer alan verilere göre, BUIDL şu anda sadece 11 aylık Franklin Templeton’un Franklin OnChain ABD Hükümeti Para Fonu (FOBXX) ‘nun gerisinde kalmış durumda. FOBXX’in 360.2 milyon dolarlık Amerika Birleşik Devletleri Hazine bonosuna sahip olduğu belirtiliyor.

ABD Hazine Bonoları: 1 Milyar Doları Aştı, On-Chain!

BUIDL’a yapılan en son 79.3 milyon dolarlık yatırım, gerçek dünya varlık tokenleştirme firması Ondo Finance tarafından yapıldı. Bu yatırım, kendi Amerika Birleşik Devletleri Hazine bonolarıyla desteklenen OUSG tokeni için anlık işlemleri mümkün kılacak. Tom Wan, 21.co’da araştırma stratejisti olarak, Ondo Finance’ın BUIDL’deki payının %38 olduğunu belirtti.

BUIDL’nin fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri doları ile 1:1 oranında bağlıdır ve her ay yatırımcılara doğrudan günlük biriken temettüleri öder. Bu token, Ethereum üzerinde Securitize protokolü aracılığıyla piyasaya sürüldü.

21.co‘nun Dune kontrol panelinde yapılan değerlendirmelerde, mevcut yüksek faiz oranı ortamı göz önüne alındığında, tokenleştirilmiş devlet hazine bonolarının stabilcoin getirilerinden daha çekici olduğu vurgulanmaktadır.

BlackRock CEO’su Larry Fink, yakın zamanda sermaye piyasalarının blockchain tokenleştirme ile daha verimli hale getirilebileceğini ifade etti. Boston Consulting Group’un tahminine göre, 2030‘a kadar bu sektörün 16 trilyon dolarlık bir pazar haline gelmesi bekleniyor.

ABD Hazine bonolarının yanı sıra, hisse senetleri, gayrimenkul ve birçok diğer varlık da tokenleştirilebilir. Ethereum ayrıca zincir üstünde tokenleştirilmiş tüm gerçek dünya varlıklarının (RWA) 700 milyon dolarını da içeriyor.

Franklin Templeton’un FOBXX’i Stellar ve Polygon üzerinde tokenleştirilmiş ve bu platformlar, sırasıyla 358 milyon$ ve 13 milyon$ tokenleştirilmiş ürünlerin ikinci ve üçüncü en büyük pazar payına sahiptir.

Bu gelişmelerin yanı sıra, WisdomTree gibi büyük varlık yönetimi firmaları da gerçek dünya varlıklarını tokenleştirme yoluna gitmektedirler. Bununla birlikte, Ondo Finance, Backed Finance, Matrixdock, Maple Finance ve Swarm gibi blockchain kökenli şirketler de bu alanda etkin bir şekilde faaliyet göstermektedirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir