Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.663
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.663
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BlackRock, ETF’lerden Sonra RWA’lara Yöneldi

BlackRock’ın gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenizasyonuna son girişimi, finansal sistemde önemli bir değişimin habercisi niteliğinde. Bu çığır açan girişim, 2030 yılına kadar devasa bir 16 trilyon dolarlık pazarın açılmasını sağlayarak, gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunu görülmemiş bir büyüme taşıma potansiyeline sahip.

BlackRock, RWA Tokenizasyonuna Büyük Bahis Yapıyor

Gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu, somut varlıkların mülkiyetini blok zincirinde dijital tokenlara dönüştürme işlemidir. Bu yenilik, gayrimenkul ve emtia gibi varlıkları ticari tokenlara bölerek yatırım fırsatlarını demokratikleştirir. Ayrıca likiditeyi artırır ve küresel erişimi genişleterek yatırımcılar için coğrafi sınırları ortadan kaldırır.

RWA sektörüne olan ilgi, BlackRock’ın Ethereum blok zincirinde BlackRock USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu’nu başlatmasıyla benzersiz bir destek aldı.

BlackRock’ın Dijital Varlıklar Başkanı Robert Mitchnick, “Bu, dijital varlıklar stratejimizin son gelişmesi. Müşterilerimiz için gerçek sorunları çözmeye yardımcı olan dijital varlıklar alanında çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz.” dedi.

BlackRock’ın tokenlaştırılmış fonu, birinci sınıf ticari kağıt, mevduat sertifikaları, değişken faizli senetler, vadeli mevduatlar ve tamamen teminatlandırılmış geri satın alma anlaşmaları gibi yüksek kaliteli kısa vadeli “para piyasası” araçlarından oluşan bir portföyü elinde tutarak cari geliri optimize etmeyi ve anapara koruması ile likiditeyi sağlamayı amaçlıyor.

Bu hamle, kurumsal yatırımcıların diğer kripto sektörlerine göre RWA’ya olan ilgisinin arttığını gösteriyor ve patlama bir büyüme döneminin önünü açıyor.

BlackRock’ın CEO’su Larry Fink, “İleriye doğru atılacak bir sonraki adımın finansal varlıkların tokenizasyonu olacağına ve bu da her hisse senedinin ve her tahvilin kendi QCIP’sine sahip olacağı anlamına geliyor. Bu, her yatırımcı için tek bir genel defterde olacak… Ancak en önemli şey, tokenizasyon yoluyla her bireye uygun stratejileri özelleştirebilmemiz.” dedi.

Dikkat Edilmesi Gereken Gerçek Dünya Varlıkları Tokenları

Bu duruma karşı kripto analisti Xremlin, piyasa değeri 100 milyon doların altında olan birkaç umut verici RWA tokenını öne çıkardı. Xremlin’e göre bu tokenlar, 2024-2025 yılları arasında önemli bir büyüme kaydetmeye hazır.

Xremlin, “Blackrock’ın girişi, büyümeyi hayal edebileceğinizin ötesine taşıyacak. Başlangıç çizgisindeyiz.” dedi.

Dikkat edilmesi gereken gerçek dünya varlıkları tokenları arasında Maple Finance (MPL), Swarm Markets (SMT), Boson Protocol (BOSON), Clearpool (CPOOL) ve Polytrade (TRADE) yer alıyor. Xremlin ayrıca IX Swap (IXS), Realio Network (RIO) ve Dusk Network (DUSK)’den de bahsetti. Bu projelerin her biri, bu büyüyen pazardan faydalanmak için benzersiz bir konuma sahip.

Xremlin, Maple Finance’ın kurumsal yatırımcılara hitap eden zincir üstü kredi pazarı nedeniyle öne çıktığını söyledi. Swarm Markets ise perakende ve kurumsal katılımcılar için lisanslı bir DeFi platformu sunuyor. Boson Protocol, blok zincirine dayalı bir e-ticaret pazarı sunarken, Clearpool kişiselleştirilmiş likidite havuzları sunuyor ve Polytrade, RWA yönetimi için kullanıcı dostu bir pazar sunuyor.

Ek olarak, IxSwap Menkul Kıymet Token Arzları için likiditeyi kolaylaştırıyor, Realio Network dijital menkul kıymetler ve kripto varlık yönetiminde öncü konumda bulunuyor. Son olarak, Dusk Network, işletme uyumlu akıllı sözleşmeler için gizlilik odaklı bir blok zinciri sağlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir