Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.747
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.747
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

AB, Dijital Kimlikler İçin Sıfır Bilgi Kanıtlarını Tartışıyor

AB

Avrupa Birliği (AB), dijital kimliklerin gizliliği konusunda yeni bir adım atıyor. Geçtiğimiz hafta, Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi, Avrupa dijital kimlik çerçevesi (eID) üzerinde yaptığı değişiklikler arasında sıfır bilgi kanıtı standardını da dahil etti.

Ayrıca bu değişiklik, AB vatandaşlarına hangi bilgilerin kiminle paylaşılacağına karar verme seçeneğiyle birlikte verileri üzerinde tam kontrol hakkı tanıyacak.

Yeni eID, vatandaşların bugün olduğu gibi ticari sağlayıcılara başvurmak zorunda kalmadan kendilerini çevrimiçi olarak (bir Avrupa dijital kimlik cüzdanı aracılığıyla) tanımlamalarına ve kimliklerini doğrulamalarına olanak tanıyacak. Bu uygulama, güven, güvenlik ve gizlilik endişelerini artırmaktadır.

Sıfır bilgi kanıtları, son zamanlarda dijital para birimlerinde mevzuata uygunluk ve gizliliğin sağlanması için olası bir araç olarak araştırmacıların ilgi odağı olmuştur. Ancak, bu çözüme tam olarak ikna olmayanlar bulunmakta.

Veri Labs CEO’su ve kycDAO’nun kurucularından Balázs Némethi, kanıtların tek başına yetersiz olduğunu ve bir işlemin katılımcıları arasında kişisel bilgi paylaşımının gerekli olduğu durumlarda, yalnızca zincir dışı çözümlere güvenmenin tavsiye edildiğini iddia etti.

Bu gelişme, AB’nin dijital kimliklerin gizliliği konusunda attığı bir adım olarak görülmekte. Ancak, sıfır bilgi kanıtları konusunda tartışmaların devam etmesi, gelecekteki dijital kimliklerin gizliliği konusunda yeni adımların atılmasına neden olabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir