Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.040
% 2.95
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.040
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin, 61 bin Dolar Sınırında: Bitcoin Neden Yükseliyor?

bitcoin

Bitcoin fiyatı, 2021 yılından bu yana ilk kez 60 bin dolar sınırını aştı. Ethereum ise 3 bin 300 doların üzerinde işlem gördü. Peki, Bitcoin neden yükseliyor?

Bu fiyat artışının nedeni, birçok kişi tarafından çeşitli faktörlere bağlanırken, zincir üzerindeki veriler, artışın 10 Şubat’ta kripto piyasasına giren bir kurumsal fona bağlı olduğunu gösteriyor.

Lookonchain’den alınan verilere göre, son altı gün içinde kripto piyasasına yaklaşık 1,6 milyar dolarlık kurumsal fon aktı. Bu fonların büyük bir kısmı, Circle tarafından çıkarılan USD Coin (USDC) gibi sabit coinlerden geldi.

Fon sahipleri, önce USDC’lerini Circle’dan çekti ve ardından çeşitli borsalara gönderdi. Fonları Circle’dan çeşitli borsalara kadar takip edilen üç kayda değer cüzdan vardı.

Bitcoin

Bitcoin fiyatındaki artış, kripto para biriminin ilk haftalık ölüm çaprazına ulaşmasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.

Bitcoin savunucuları, son fiyat artışını başka bir boğa koşusunun başlangıcı olarak nitelendirirken, diğerleri ise bu artışın bir ayı tuzağı olabileceğine ve büyük oyuncuların paralarını çekmekte olduğuna dikkat çekiyorlar. Ancak, Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalama civarında dip yaptığı tarihsel veriler de düşünüldüğünde, piyasa döngüsüne göre fiyatın artabileceği de bir gerçektir.

Sonuç olarak, Bitcoin fiyatındaki tek günlük artış, kripto piyasasına giren kurumsal fonlar ve özellikle de USD Coin’in piyasaya sürülmesiyle bağlantılı gibi görünmektedir. Ancak, Bitcoin’in fiyat hareketleri her zaman karmaşık olabilir ve bu nedenle gelecekteki fiyat değişimlerinin kesin tahminleri yapılamaz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir