Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.289
% 2.20
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.289
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Avrupa Birliği Yapay Zeka’ya Karşı Önlem Alacak!

Kripto Yasası MİCA Avrupa Resmi Gazetesinde Yayınlandı!

Avrupa Birliği son zamanlarda artarak devam eden yapay zeka araçlarının kullanımına yönelik bazı tedbirler almaya karar verdi. Bu sayede şirketleri daha şeffaf bir şekilde bilgi aktarımı gerçekleştirecek.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova dün yaptığı açıklamada, yapay zeka araçlarını kullanan şirketlerin içeriklerine etiket koymasını önerdi. Bu sayede sahte haberlerin yayılmasının önüne geçilecek.

İlginizi Çekebilir:  Apple Yeni Ürünü Vision Pro’yu Tanıttı!

Yapay zeka ürünlerinin uygunsuz kullanımının risk oluşturduğunu belirten Jourova, “Chat GPT gibi gelişmiş sohbet robotları, birkaç saniye içinde karmaşık, iyi kanıtlanmış içerik ve görseller oluşturma yeteneğine sahip durumda. Görüntü oluşturucular, hiç gerçekleşmemiş olayların gerçek görünümlü resimlerini oluşturabiliyor. Ses yazılımları, birkaç saniyelik bir örneğe dayalı olarak bir kişinin sesini taklit edebiliyor” dedi.

Meta,Google,Twitter,Facebook ve farklı 40 şirketin imzaladığı protokol, çevrim içi yapay zeka araçlarının ilerideki sonuçlarına ilşkin geniş bir taahhüt ve önlem içeriyordu.

Twitter’ın geçtiğimiz hafta, Ab’nin dezanformasyona karşı uygulama kurallarından ayrılmasına tepki gösteren Vera Jourova: ”Bunun bir hata olduğuna inanıyoruz. Twitter, bu kurallardan çıkarak çok dikkat çekti. Twitter’ın eylemleri ve AB yasalarına uyumu acilen ve dikkatlice incelenecektir.”

Komisyon’un yasa teklifinde, yapay zeka sistemleri kabul edilemez “risk”, “yüksek risk”, “sınırlı risk” ve “minimum risk” olmak üzere 4 ana gruba ayrılıyor. Ab ayrıca kontrol kapsamını genişleteceğini belirtiyor.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir